1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülaçar Gözaltına Alındı Yalanı
Gülaçar Gözaltına Alındı Yalanı

Gülaçar Gözaltına Alındı Yalanı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, basında yer alan gözaltı haberleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

15 Ocak 2014 Çarşamba 17:45A+A-

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve partililer katıldı.

İl Başkanı Aras’ın yaptığı konuşmanın ardından bir basın açıklaması yapan Gülaçar, 17 Aralık süreci ile birlikte hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik büyük yıpratma operasyonlarının başlatıldığını vurguladı. Operasyonlarla demokratik yöntemlerle deviremedikleri hükümeti ve dünya çapında organizasyonları bulunan sivil toplum kuruluşlarını illegal örgütlerle ilişkilendirerek uluslararası arenada meşruiyetinin sorgulanmasını amaçladıklarını ileri süren Gülaçar, “Fakat unuttukları bir şey var; bizler meşruiyetimizi uluslararası güç ve çıkar odaklarından değil, bizatihi halktan almaktayız” dedi.

14 Ocak 2014 tarihinde Van merkezli olarak başlatılan operasyonlarla birlikte eş zamanlı olarak sabah 05.00'te evinde arama yapılmak istendiğini vurgulayan Gülaçar, “Biz adaylığımız süresince her gün toplum içerisinde bulunmaktayız, değerli basınımızın gözü önündeyiz ve halkımızın içindeyiz. Gerek emniyetimizden gerekse savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen sabah 05.00’te evimizde arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur. Buna rağmen evimize aramaya gelen birkaç polis memuru, hiçbir suç unsuru bulmamışlardır” ifadelerini kullandı.

Avukatlarının Cumhuriyet Başsavcısı ile yapmış oldukları görüşmeler neticesinde haklarında herhangi bir gözaltı kararının olmadığının teyit edildiğini dile getiren Gülaçar, “Bu işin medya ayağıyla da şahsımın gözaltına alındığı iftirası ile çirkin bir kampanya başlatılmıştır. Sözde özgürlük havarilerinin yalan haberlere sevindiklerini üzüntüyle müşahede ettik. Oysa bizler hiç kimsenin haksız yere mağdur edilmesini tasvip etmeyiz. Şahsımla ilgili daha önce de asılsız suçlamalarda bulunulmuştu. Mağdur edildiğimiz bir davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz. Şahsım hakkında bulunan tüm asılsız suçlamalardan aklandığımı daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştım. Dost ve düşman herkes bilsin ki çıktığımız bu yolda hiçbir oyun ve iftira bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bu olayın seçim sürecine denk getirilmesi tesadüf değildir. Halkımızın göstermiş olduğu teveccühle seçim çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT