1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gül: “Savaşı Arzu Etmeyiz Ama Katliam Durmalı”
Gül: “Savaşı Arzu Etmeyiz Ama Katliam Durmalı”

Gül: “Savaşı Arzu Etmeyiz Ama Katliam Durmalı”

Gül, "Savaşlar hiçbir zaman arzu edilmez ama eğer savaşa hazır olmazsanız yanlışların yapılmasını önleyemezsiniz" dedi.

20 Eylül 2013 Cuma 12:00A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY'na ait uçakla saat 11.30'da BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gitti.

Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın açıklaması sırasında soruları da yanıtlayan Gül, Türkiye'nin Suriye'de yaşanan olayların başından beri savaşsız halledilmesi yönünde çabaları bulunduğunu belirterek, "Savaşlar hiçbir zaman arzu edilmez, ama eğer savaşa hazır olmazsanız da o zaman yanlışların yapılmasını önleyemezsiniz, o bakımdan bu işi böyle algılamak gerekir. Türkiye'nin herhangi bir savaş arzusu yoktur. Türkiye, sadece Suriye'de devam eden bu katliamın en kısa süre içerisinde durdurulmasını talep etmektedir ve uluslararası camianın çok güçlü bir kararlılık göstermesini istemektedir" dedi.

Gül, katılacağı 68. BM Genel Kurul toplantısı ile ABD'deki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Genel Kurul genel görüşmelerine, BM'ye üye devletlerin tamamının katılmasının beklendiğini, katılımcı ülkelerin büyük çoğunluğunun da görüşmelerde devlet veya hükümet başkanı düzeyinde temsil edileceğini Gül, beraberindeki heyette, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bulunduğunu bildirdi.

Gül, BM Genel Kurulu'na, 24 Eylül Salı günü, geleneksel olarak ilk iki sırada konuşan Brezilya ve ABD Devlet Başkanları'nın ardından üçüncü sırada hitap edeceği bilgisini verdi.

 

HABERE YORUM KAT