1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gül: "En şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır"
Gül: "En şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır"

Gül: "En şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır"

Gül, dün YouTube'da yayınlanan ses kayıtlarına ilişkin çok sert konuştu.

28 Mart 2014 Cuma 13:43A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı önemli açıklamalarda bulundu. Gül, dün YouTube'da yayınlanan ses kayıtlarına ilişkin çok sert konuştu.

Suriye sınırının yaklaşık 900 kilometrelik bir alan olduğuna ve buradan Türkiye'ye yönelik tehditler geldiğine dikkat çeken Gül, Türkiye'nin kabullenemeyeceği durumların ortaya çıktığını söyledi. Son dönemde Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehditlere de dikkat çeken Gül, "Yurt dışındaki Türk toprağına yönelik saldırı olmaması için senaryoları tartışın diye talimat verdik. Bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır. Bu milletin güvenliğine yönelik bir casusluk meselesidir" dedi.

EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLARDIR

Dinlenen kişilerin devlet bürokrasisinin en üstündeki isimler olduğunu ifade eden Gül, buna devletin hiç bir zaman müsamaha edemeyeceğini belirtti. Bu konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, bakan ve müsteşarla görüştüğünü söyleyen Gül, " Muhakkak bu işe bulaşanlar, katkı verenler kimlerse ortaya çıkartılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde de cezalandırılacaktır" ifadelerini kullandı.

(TRT Haber)

HABERE YORUM KAT