1. HABERLER

  2. HABER

  3. Grup Yorum’dan Göz Yaşartan Esed Hayranlığı!
Grup Yorum’dan Göz Yaşartan Esed Hayranlığı!

Grup Yorum’dan Göz Yaşartan Esed Hayranlığı!

Yaptığı müziğe “devrimci müzik” adını veren ve halk için sanat yaptığını savunan Grup Yorum’un Esed hayranlığı göz yaşartıyor!

23 Temmuz 2012 Pazartesi 13:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed lobisinin müzik grubu...

Türkiye’de muhalif müziğin önemli isimlerinden Grup Yorum, Suriye’de yaşanan katliamda Baas diktatörünün yanında durduğunu her konserde ısrarla dile getirmeye devam ediyor. İçinde bulunduğu örgütlülüğün son yıllardaki ulusalcı yönelimini yansıtır bir biçimde halkın katili Beşşar Esed cuntasını destekleyen Grup Yorum, “Kahrolsun halkın katili cunta…” diye devam eden şarkı sözlerini yalayıp yutuyor.

Daha önce -Mayıs ayında- Antakya'da “Suriye Halkıyla Dayanışma Konseri” adı altında bir konser veren ve kitlenin taşıdığı Beşşar Esed posterleri eşliğinde Arapça marşlar söyleyen Grup Yorum, Esed’e destek konusunda açık konuşmak gerektiğini belirtmiş ve “emperyalizme karşı” Esed rejimini desteklediğini duyurmuştu.

Esed, Emperyalizme Direniyormuş!

Grup Yorum, son olarak önceki akşam (21 Temmuz Cumartesi) Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava sahnesinde verdiği konserde Beşşar Esed’e desteğinin altını çizdi.

Grup Yorum’dan iki gün önce yine aynı sahnede İngiliz şarkıcı Morrissey’in verdiği konser sırasında Beşşar Esed’i eleştiren tişörtlerle çıkmasına tahammül edemeyen Grup Yorum, Morrissey’e inat Esed’i desteklediğini belirtti.

Konser sırasında konuşan Grup Yorum solisti, “İki gün önce, tam burada, Morrissey, Esad'a küfür eden tişörtlerle sahneye çıktı. Emperyalizm sanatı da kullanıyor. Biz Esad'ın yanındayız, çünkü o emperyalizme karşı direniyor.” dedi. 

Suriye direnişini “İslamcılar geliyor” diye emperyalistlere şikâyet eden Esed, Grup Yorum’a göre sıkı bir anti-emperyalistmiş meğer. Hal böyle olunca kendi halkını katletmeye, işkence ve tecavüz etmeye, sürmeye ve zindanlarda yok etmeye hakkı olsun, ne var bunda?

Solist, Suriye'deki kanlı saldırıların Batılı ülkelerin tezgâhı olduğunu da iddia etti ve “Suriye halkı”yla dayanışma içinde olduklarını söyledi. Açık Hava sahnesindeki 5-6 bin kişi de “devrimci sloganlar” ve alkışlarla bu sözlere destek verdi. 

morrissey_assad-is-shit_esed_caz_harbiye.jpg
Morrissey’in Harbiye’deki konserinde kendisine eşlik eden grubu “Assad is shit” (Esed pisliktir) yazılı tişörtlerle çıkmıştı. İngiliz şarkıcının kendi halkının katili bir diktatör karşısındaki tutumuna Grup Yorum, iktidarın yanında ve halkın karşısında durarak ve bunu anti-emperyalizmle maskeleyerek karşılık vermiş oldu. Muhalif sanat, söz konusu farklı hesaplar olunca anında iktidarın yanında yer almak demekmiş meğer!

“Eğitim Bedava, Sağlık Bedava, Suriye Halkı Daha Ne İstiyor?”

Öte yandan konser öncesi Habertürk’e konuşan Grup Yorum elemanı ve sözcüsü İnan Altın, bakın Esed rejimine verdikleri desteği nasıl izah ediyor: “Zulüm yoksullaştırmaktır. Hakları elinden almaktır. Suriye’deki yaşama geçen seneye kadar baktığımızda, eğitim bedava, sağlık bedava, ulaşım bedavaydı. İnsanlar belli bir refah düzeyinde yaşıyorlardı. Kendi zenginliklerini kullanabilen bir ülke olduğundan yoksulluk yoktu.

grup-yorum_inan-altin.jpg

Evet, tam da böyle açıklıyor İnan Altın durumu! Türkiye’deki en önemli müzik grubunun temsilcisinden dökülen sözler bunlar… “Suriye uzmanımız”a göre Suriye’de her şey güllük gülistanlık, halkın hiçbir derdi yokken Amerika gelmiş kaos çıkarmış! İnan Altın, sözü muhaliflere de getiriyor ve çokbilmiş bir edayla CIA tarafından örgütlendiklerini belirtiyor. Muhalifler halk değilmiş. Esed’in çetelerinin yakaladıkları muhaliflere yaptıkları işkence sırasında “Al sana özgürlük!” demelerini anımsıyor insan: Ekmeğin var, sağlık bedava, ulaşım bedava; özgürlük senin neyine? Bak devletin de Amerikan karşıtı! Otur oturduğun yerde!

Bu kente yalnızlık çöktüğü zaman
Uykusunda bir kuş ölür ecelsiz
Alıp da başını gitmek istersin
Karanlık sokaklar kör sağır dilsiz…

Ne de güzel anlatıyor Suriye’nin kentlerinde yaşananları bu sözler… Grup Yorum’un bir şarkısından alıntı. Şimdi bu şarkıyı Esed’in taraftarlarıyla Şam’da söylemek istiyor Grup Yorum.

 

HABERE YORUM KAT

18 Yorum