1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Golan'ı İran ve Esed'in Müttefiki Korumak İstiyor!
Golanı İran ve Esedin Müttefiki Korumak İstiyor!

Golan'ı İran ve Esed'in Müttefiki Korumak İstiyor!

Putin, BM ve bölge ülkelerinin kabul etmesi halinde Golan'a Rus Barış Gücü askerlerini gönderebileceklerini söyledi.

11 Haziran 2013 Salı 01:16A+A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, Birleşmiş Milletler ve bölge ülkelerinin kabul etmesi halinde İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’ne Rus Barış Gücü askerlerini gönderebileceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler’in ve bölge ülkelerinin uygun görmesi durumunda Suriye ile İsrail arasında oluşturulan tampon bölgeye Avusturya barış gücü askerleri yerine Rus barış gücü askerleri gönderebileceklerini açıkladı. Göreve yeni atanan üst komuta kademesinden askerleri kabulünde konuşan Putin, “Golan Tepelerinde zor şartları dikkate alan Avusturya bölgeden çekilme kararı aldı. Biz bu kontenjanı değerlendirebiliriz. Ancak bölge ülkelerinin uygun görmesi gerekiyor ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nin de bu yönde bizden taleplerinin olması gerekiyor.” dedi.

Putin’in bu açıklamalarından kısa bir süre sonra Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Golan Tepeleri’ne Suriye ile İsrail arasındaki bölgeye Rusya’nın barış gücü çerçevesinde asker gönderme teklifini açıklamak üzere BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’u telefonla aradı. Rusya’nın BM daimi temsilcisi Vitaliy Çurkin, görüşmenin cuma günü yapıldığını söyledi. BM protokolüne göre BM daimi üyesi olarak Rusya’nın UNDOF’a asker gönderemeyeceğini belirten Çurkin, “Söz konusu protokol 39 yıl önce, soğuk savaş döneminde imzalandı. Bugün çok farklı bir noktadayız” dedi. Çurkin’e göre UNDOF günümüzde tercih edilen bir misyon ve Rusya onu “kurtarmayı” teklif ediyor.

STAR

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum