1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Golan'a Giden Konvoya Saldırı
Golan'a Giden Konvoya Saldırı

Golan'a Giden Konvoya Saldırı

İsrail'i kuşatmak ve Gazze filosuna destek vermek için yola çıkan 300 araçlık konvoy Kiliste Emniyet güçleri tarafından engellendi. Polisin gönüllülere saldırdığı bildirildi.

02 Haziran 2010 Çarşamba 23:50A+A-

İsrail'i kuşatmak ve Gazze filosuna destek vermek için yola çıkan 300 araçlık konvoy Kiliste Emniyet güçleri tarafından engellendi.

20'nin üzerinde Sivil Toplum Örgütü tarafından organize edilen kovoyda 300 araç bulunuyor. Kovoydaki 2000 kişi ile polis arasında kavganın meydana geldiği vurgulandı.

Yol açılana kadar konvoy'un eylem yapması bekleniyor.

5 milyon kişi İsrail'i kuşatmaya alacak

İslam dünyası başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 5 milyon kişi, İsrail'i etten duvar ile kuşatma altına almayı hedefliyor.

Haydut İsrail devleti, dünyanın birçok yerinden yüzlerce Sivil Toplum Örgütü tarafından kuşatma altına alınıyor. Terörist İsrail'in Mısır, Suriye, Ürdün ve Lübnan sınırlarında elele insan duvarı ile kuşatma altına alınacağı bildirildi. Akdeniz kıyısından da gemilerle kuşatmanın yapılacağı kaydedildi.

5 milyon insanın katılması hedeflenen kuşatmayı Uluslararası Genç Müslümanlar Platformu organize ediyor. Platformun Türkiye temsilcisi Mehmet Lütfü Özdemir, "Terörist İsrail'in katliamların dur demek için. Dünyanın ve Ortadoğu'nun huzur için." bu eylemi yapacaklarını söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinden Filistin topraklarına yerleştirilen Yahudilerin geldikleri ülkelere dönmelerini teşvik için bu girişimde bulunacaklarını ifade eden Özdemir, Siyonist İsrail'in terörist devletinin yerine Filistin devleti inşa edilinceye kadar da bu organizenin süreceğini açıkladı.



Avrupa'dan, Asya'dan ve Afrika'dan Filistin topraklarına zorla getirilip yerleştirilen Yahudilerin tekrar doğdukları ülkelere dönmeleri için her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Özdemir, "Filistin toprakları eninde sonunda asıl mecrasını bulacaktır" dedi.



Lütfü Özdemir, "İsrail elele kordonuyla Lübnan, Suriye, Ürdün ve Mısır sınırından kuşatma altına alınacak. Akdeniz'den de gemilerle ablukaya alacağız. Bölgede huzurun olması için Siyonist rejimin yıkılması gerekiyor. Ortadoğu ve dünya için en büyük tehdit İsrail. Nükleer silahlara sahip olanlar onlar. Durman kan akıtanlar onlar. Uluslararası hukuku tanımayanlar onlar. BM ve AB gibi uluslararası kurumlara rest çekenler onlar. Anlaşmaları yıllardır ihlal edenler onlar. Sınırı belli olmayan tek devlet onlar… vs.vs… Kısacası Siyonist devlet dünyadaki huzursuzluğun tek nedeni. O halde dünya yapacağımız bu eyleme destek vermeli" diye konuştu.



Özdemir, Endonezya, Pakistan, Cezayir, Lübnan, Suriye, Latin Amerika, Avrupa ve Arap dünyasındaki birçok STK ile görüşme halinde olduklarını ve 5 milyon gönüllüye ulaşmaları halinde kuşatmaya bölge yeni katliam yaşamadan başlayacaklarını belirtti.

Kaynak: Timeturk

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT