1. HABERLER

  2. HABER

  3. Golan’a Asker Sevkiyatı
Golan’a Asker Sevkiyatı

Golan’a Asker Sevkiyatı

Siyonist İsrail ordusu devriye gezen beş askerinin yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaralanmasının ardından, Golan bölgesi sınır hattına askeri sevkiyatı yapmaya başladı.

20 Mart 2014 Perşembe 15:13A+A-

Golan sınırına çok sayıda tank, uçaksavar ve havan topu mevzilendi. 

İşgalci yönetim saldırıdan Şam yönetimini sorumlu tuttu. Benyamin Netanyahu bakanlar kurulu toplantısında, “Bizim politikamız açık, bize zarar verene, biz de zarar veririz” dedi.

Netanyahu, "Suriye bize saldırıya izin vermekle kalmadı, aynı zamanda destek de verdi" dedi. Netanyahu, kuzey sınırında her türlü askeri tedbiri alacaklarını ve bölgede sükûneti sağlayacaklarını söyledi.

İsrail, “Eğer Suriye rejimi bize zarar vermeye çalışanlara yardım etmeye devam ederse, kendisine bunun cevabını en şiddetli şekilde vererek, pişman olmasını sağlarız” dedi.

İsrail, Suriye hedeflerini vurdu

İsrail ordusu Golan'daki saldırının ardından 19 Mart’ta savaş uçaklarıyla Suriye ordusunun Kuneytıra bölgesinde bulunan bir eğitim kampına dört hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda bir Suriye askeri hayatını kaybederken, yedi asker de yaralandı.

Suriye yönetimi de kendi hedeflerine yönelik hava saldırısının ardında bir açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail’i bölgeyi ateşe atmakla suçladı.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT