1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gladyo değil, ateşi tutuşturan sizsiniz!
Gladyo değil, ateşi tutuşturan sizsiniz!

Gladyo değil, ateşi tutuşturan sizsiniz!

Sivas davası ile ilgili müruru zaman kararını yakınarak haberleştiren Aydınlık, acı olaydaki rolünün unutulacağını mı zannediyor?

15 Eylül 2023 Cuma 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen vahim olaylar 30 yıldır Türkiye’nin gündeminde. Onlarca insanın ölümüne ve onlarca insanın da zindanlarda adeta çürümelerine yol açan bu acı hadisenin Aziz Nesin ve Perinçek’in Aydınlık’ı eliyle başlatıldığı biliniyor.

Nesin-Perinçek ikilisinin Selman Rüşdü adlı alçağın aşağılık romanını tercüme edip her gün parça parça Aydınlık’ta yayınlama kararıyla nasıl bir provokasyona imza attıklarına o dönemi yaşayan herkes şahitlik etmişti. Bu gerilim neticesinde başlayan olaylar devletin bilinçli acziyetiyle çığırından çıkmış ve büyük bir faciaya dönüşmüştü. 37 insanın Madımak Otelinde can vermesine yol açan olaylar sonrasında yaşanan güdümlü muhakeme süreci neticesinde de pek çok insana ağır cezalar verilmiş ve aileleriyle birlikte bugüne kadar acı çekmelerine yol açılmıştı.

Şimdi hukuki prosedür gereği yargılanması yapılamamış birkaç sanık hakkında verilen zaman aşımı kararıyla ilgili olarak medyada haberler yer alıyor. İlginç bir şekilde Aydınlık ta bu konuyu haber yapmış ama kendi rolünü gizleyip suçu tümüyle Gladyo üzerine atarak!

Oysa yara kapanmış değil ve bu feci olayda Aydınlık ve Perinçek ekibinin sorumluluğunun örtülmesi de imkansız.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum