1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gizli din eğitimi veriliyormuş!
Gizli din eğitimi veriliyormuş!

Gizli din eğitimi veriliyormuş!

“Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi kademesinde dini eğitime yönelik gizlice adım attığı ortaya çıktı.” BirGün ve Cumhuriyet gazetelerinin manşetlerinde yer alan bu başlığa göre Türkiye’de din öğretimi için gizli gizli çalışmak gerekiyor!

28 Aralık 2021 Salı 12:07A+A-

HAKSÖZ HABER

İslamofobi Türkiye’de daha çok basın üzerinden hissediliyor ve görülüyor. Katı laiklik tutumu ile çağdaşlık senfonisi çalan Cumhuriyet gazetesinin manşetlerini İslami çalışmalara dönük nefret kaplıyor.

Özel haber olarak sunuma alınan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet ortak faaliyet alanlarında bir araya gelerek okul öncesi din eğitimini gizli bir şekilde gerçekleştirmeye başlamış!

Eğitim Bir-Sen’in, “Okulöncesinde dini eğitim” önerisini mevzuata uygun şekilde Milli Eğitim Şurası’ndan geçiren bakanlık, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde erken çocukluk eğitimi için dört yeni kurs programı açtığını bildirdi.

Ancak Cumhuriyet gazetesine göre dini eğitim programlarının yer aldığı bu düzenlemeler tamamen mevzuata aykırı.

MEB’e ait ‘Din Eğitimi’ alanındaki kurs programlarının isimleri, “Erken Çocukluk Döneminde Etkinliklerle Değerler Eğitimi Kurs Programı, Erken Çocukluk Döneminde Dinimi Seviyorum Kurs Programı, Erken Çocukluk Döneminde Kitabım Kur’an-ı Kerim’i Seviyorum Kurs Programı, Erken Çocukluk Döneminde Peygamberimi Seviyorum Kurs Programı” oldu.

Cumhuriyet ve BirGün gazetesine göre ise bu eğitimler verilemezmiş. MEB tarafından, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen erken çocuklukta din eğitimine yönelik programların devam edeceği aktarılırken İslam düşmanlığını sergilemekten geri durmayan laik ve çağdaş basınımızın algı yönetimine devam edeceği yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum