1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Gezi'ye Tahrir'e Canlı; Milyonlara Kör!
Geziye Tahrire Canlı; Milyonlara Kör!

Gezi'ye Tahrir'e Canlı; Milyonlara Kör!

Tahrir'e 100 bin kişi çıkınca hemen canlı yayına geçen Batı medyası milyonların doldurduğu meydanları görmedi.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 12:58A+A-

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri, dün ülkenin dört bir yanında Cuma namazı sonrası gösteriler gerçekleştirdi. Rabiatul Adeviyye Meydanı ise milyonlarca insana kucak açtı.

BAŞROLDEKİ CNN VE REUTERS'İN İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Mısır'da Mursi karşıtı olayların başlamasıyla beraber Mursi karşıtlarının buluştuğu Tahrir Meydanı'nı devrim havasında veren ama sonrasında gerçekleşen askeri müdahaleye 'darbe' bile diyemeyen Batılı medya ise olayları yine görmezden geldi.

Başta CNN olmak üzere Reuters gibi haber ajansları Tahrir'deki havai fişeklerini göstererek darbeyi bir parti havasında verirken, Mısır askerinin sivilleri öldürmesini ise yayınlamamıştı. CNN bu olay üzerine sokakta yaşanan bazı çatışmaları ise iç savaş olarak duyurmuştu.

Dün yine sokaktaki milyonları görmeyen Batılı medyanın aksine, Türkiyeli gazeteciler, AA ve El-Cezire Mısır'daki gerçekleri gözler önüne serdi.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre Mısır halkı Türkiyeli gazetecilerin çektiği görüntüler olmasa dünyanın ülkelerindeki gelişmelerden habersiz kalacağını söylüyor. Dün sadece Rabiatu'l Adeviyye Meydanında -tahmini- 4 milyon kişi toplanırken gün boyu barışçıl gösteriler yapıldı ve topluca dua edildi. Sahur ve iftarlarını da meydanda yapan göstericiler teravih namazını da burada hep birlikte kıldılar.

Gösteriler Kahire'de Nahda Meydanı ve Devlet Televizyonu Binası civarında da yoğun şekilde yaşanırken, Mursi'nin tutuklu bulunduğu Cumhuriyet Muhafızları Binasına yapılması düşünülen yürüyüş ise tahrike sebep olmaması için iptal edildi.

TAHRİR BOMBOŞ

Tahrir Meydanı darbeden sonra bomboş kalmaya devam etti. Darbe sonrası Temerrud Hareketinin boş bıraktığı Tahrir'de, dün önemli bir kalabalık olması bekleniyordu. Zira cuntanın desteklediği hareket Tahrir’de ulusal birlik çağrısı yapmıştı. Ama Rabiatu'l Adeviyye Meydanının aksine Tahrir'de sadece bir avuç Ulusal Cephe taraftarı genç Cuma namazı kıldı.

"FİRAVUNLAR İŞ BAŞINDA"

Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye Camii'nde Cuma hutbesi okuyan Vakıflar Bakanlığı eski çalışanlarından Cemal Abdussettar, Mursi destekçileri ve darbecileri Firavun-Musa kıssasına benzetti. Abdussettar, "Ordunun Mursi'yi düşürmesini destekleyenler, Firavun'a itaat edenler gibidir. Hz. Musa'nın kavmi de Firavun'u reddetmiş, böylece Allah, Firavun'u hezimete uğratmıştı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT