1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gezi’de 12-13 ağaç nakledilirken dünyayı ayağa kaldırdılar ama 120 ağaca ses çıkarılmıyor!
Gezi’de 12-13 ağaç nakledilirken dünyayı ayağa kaldırdılar ama 120 ağaca ses çıkarılmıyor!

Gezi’de 12-13 ağaç nakledilirken dünyayı ayağa kaldırdılar ama 120 ağaca ses çıkarılmıyor!

İstanbul Beşiktaş’ta CHP’li İBB tarafından 120 çınar ağacı ‘Çınar kanseri’ hastalığı öne sürülerek kesildi. Tarihi 200 yıl öncesine dayanan ağaçların kesilmesi sonrası ‘çevreciler’den herhangi bir tepki gelmediği görüldü.

16 Mart 2022 Çarşamba 13:14A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Çırağan Caddesi'nde hastalıklı olduğu gerekçesiyle kesilen ağaçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleri ile yaptığı toplantıda da gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partili milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı toplantıların dördüncüsünü dün gerçekleştirdi. Toplantıda ekonomik sorunların aşılmaya çalışılmasından, kazanımlara kadar birçok konu gündeme geldi.

CHP’li İBB tarafından kesilen 120 çınar ağacının tedavi edilebileceğine dikkat çeken Erdoğan, "Biz Gezi’de 12-13 ağacı nakledeceğimiz halde dünyayı ayağa kaldırdılar ama buna ses çıkarılmıyor. Konuyu gündemde tutun." dedi.

Ağaçların hastalıklı olduğu için kesildiği açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Erdoğan, tedavi ettikleri ağaçları örnek göstererek ağaçların tedavi edilebildiğini ifade etti.

Yaşanan ağaç kesimi ile ilgili inceleme yapılmasını, konunun çeşitli etkinliklerle gündemde tutulmasını isteyen Erdoğan 120 ağaç kesilmesine ilişkin, "Bu kadar ağaç kesildi ses çıkmıyor. Biz Gezi Parkı’nda 10-15 ağacın yerini değiştirmek, taşımak istedik eylemler yapıp dünyayı ayağa kaldırdılar. Adamlar 140 ağacı kesiyor ses soluk çıkmıyor. Nerede bu çevreciler?!" dedi.

Erdoğan toplantıda milletvekillerinin İstanbul ya da Ankara Belediyeleri ile ilgili konuşmalarında "Belediyeleri kaybettik" minvalindeki yaklaşımını da eleştirdi, Meclis çoğunluklarının AK Parti’de olduğunu hatırlatarak, "Kaybetmiş gibi davranmayın. Arazide çalışın, anlatın" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum