1. HABERLER

  2. HABER

  3. Geziciler Darbeyle Yargılanınca: Şaka Yaptık
Geziciler Darbeyle Yargılanınca: Şaka Yaptık

Geziciler Darbeyle Yargılanınca: Şaka Yaptık

Gezi eylemlerinde ön safta yer alan Çarşı Grubunun kimi üyeleri darbeden yargılanınca: “Hava atmak içindi, şaka yapmıştık, espriydi, sarhoştuk!”

11 Eylül 2014 Perşembe 14:44A+A-

Gezi iddianamesinde darbeye teşebbüsten yargılanan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarından bazıları ifadelerinde, “Şaka yapmıştık, espriydi, sarhoştuk” şeklinde kendilerini savundukları belirtildi.

İstanbul'da Haziran 2013'te başlayan Gezi eylemlerine katılan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensupları, savcılık ifadelerinde ilginç savunmalarda bulundular.

Darbeye teşebbüsten ömür boyu hapisle yargılanan şüpheliler savunmalarında, 'Şaka yapıyorduk, kız arkadaşımıza hava atmak için bunları söyledik', ya da alkollüydüm' diyerek kendilerini savundu. Gezi Parkı eylemlerinde "Hükümeti devirmeye teşebbüs"le suçlanan Çarşı üyesi 35 şüpheli için ömür boyu hapis cezası isteniyor. İddianamede şüphelilerin telefon görüşmelerine ve savunmalarına yer verildi. Suçlamaları reddeden şüpheliler, "Park mark benim umurumda değil, bana ne yemişim AVM'sini de Gezi Parkı'nı da ağacını da, ihtilal başladı, bu hükümeti düşüreceğiz" ve "Başbakanlık Konutu'na saldırı olacak bugün, bu bir iç savaşa dönüşebilir, polise güçlü saldıralım, ses getirecek bir şeyler yapmamız lazım" şeklindeki ifadeleri "alkolün etkisiyle ve kızlara hava atmak için" sarf ettiklerini öne sürdü. İşte o savunmalardan birkaçı:

"KIZ ARKADAŞIMA HAVA ATMAK İÇİN"

Şüpheli Koray Yalnız, dinlemedeki "Başbakanlık Konutu önünde eylem yaptık. Beşiktaş Stadı önündeki inşaatta kullanılacak dozeri ele geçirdik. Polis TOMA'larından bir tanesini ele geçirdik ve polisleri kovaladık. Olaylar esnasında bir polisin kolu kırıldı" sözleri için "Kız arkadaşıma hava atmaya yönelikti" dedi.

"ŞAKA"

Şüpheli Engin Sarar, telefon görüşmesinde sarf ettiği "Bugün sokakta plan yapacağız. Çatılara çıkacağız; sapan ve misket lazım" sözlerinin şaka amaçlı olduğunu söyledi.

"ESPRİ"

Şüpheli Kaan Kabaş, telefon görüşmelerindeki "Gezi Parkı'nda her gün savaş, bu hükümeti düşüreceğiz, sapan ve misket lazım" sözlerinin espri niteliğinde olduğunu belirtti. "Facebook ve Twitter'daki paylaşımları ben yazmadım" dedi.

Şüpheli Sezgin Gülnar, telefon görüşmesinde lokantada yemek yerken dışarıda kalabalığı gördüğünü ve o manzarayı aktardığını anlattı.

ALKOLLÜYDÜM

Şüpheli Aykan Uyanıktürk, Güray Sönmez ile yaptığı telefon görüşmesinde "Beşiktaş'ta falan, böyle kameralara yakalanan bir adam ölürse o zaman gittiler işte. Hükümet de düşünce hop hop asker el koyacak mecburen ..." sözleriyle ilgili olaylar esnasında alkollü olan arkadaşının anlattıklarına yorum yaptığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum