1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Gezici Vandallar Hukuk ve Merhamet Dersi Vermeye Kalkarsa!
Gezici Vandallar Hukuk ve Merhamet Dersi Vermeye Kalkarsa!

Gezici Vandallar Hukuk ve Merhamet Dersi Vermeye Kalkarsa!

Darbenin başarısız olmasının hüznü ve hazımsızlığı içindeki kimi çevreler düşmanlıklarını darbeye karşı çıkan kitlelerin eylemlerini karalama üzerinden kusuyorlar!

19 Temmuz 2016 Salı 18:14A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Bugünler, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Rabbimizin lütfu ve yardımıyla atlatılmış olmasının sevincini yaşadığımız günler. Alçak ve zalim darbecilere karşı ağır bedeller ödeme pahasına halkın büyük bir fedakarlık ve cesaretle direnmesi neticesinde elde edilen zaferin doğal olarak birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiği görülmekte. Sokaklardan gazete sayfalarına, siyasilerin açıklamalarından sivil toplum kuruluşlarının beyanlarına kadar her yerde etkisini gösteren kuşatıcı ve bütünleştirici söylemlerin yeterince dillendirildiği bir vasatta biz darbe karşısında halkın genelinden ayrışan tutum sahiplerinin kimi tavırlarına değinmeye çalışacağız.

Çokça dillendirilenin aksine 15 Temmuz darbe girişimi karşısında toplumun tüm kesimleri birliktelik ruhuyla ayağa kalkmış falan değildir. Evet, toplumun geniş kesimleri darbe girişimin belirginleştiği andan itibaren öfke ve kızgınlıkla sokaklara çıkmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları doldurmuştur. Evet, bu insanlar toplumun kahir ekseriyetini teşkil etmektedirler ama tamamını değil!

Yazının Devamı >>>