1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gezi Heyeti Başbakan'la Görüştü
Gezi Heyeti Başbakanla Görüştü

Gezi Heyeti Başbakan'la Görüştü

Başbakan'la görüşen gezi heyeti ve Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

14 Haziran 2013 Cuma 03:40A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemcileri adına oluşan grupla gece geç saatlerde bir araya geldi. Başbakanlık Konutu'ndaki görüşme 3.5 saat sürdü.

Görüşme ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bir açıklama yaptı.

Çelik, "''Türkiye bir hukuk devletidir. Gezi Parkı ile ilgili olarak verilmiş bir yargı kararı vardır. Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufta bulunulmayacaktır. Karar lehte çıksa bile hükümetimiz burada bir halk oylamasına geçecektir. İstanbul halkının vereceği karar bizim için saygıdeğerdir" dedi.

Orantısız güç iddialarıyla ilgili olarak ise Çelik, "Orantısız güç kullanan polislerle ilgili incelemeler sürüyor. Eğer güvenlik güçleri bir suç işlemiş ise bu konuda gerekli cezayi işlemler yapılacaktır" diye konuştu.

Gezi Parkı'nın bir an önce boşaltılması çağrısını da yineleyen Çelik, "Gezi Parkı eylemcileri bu saatten sonra eylemlerini bitirmeli. Temenni ederim ki birkaç saat sonra güneş daha parlak doğar" şeklinde konuştu.

Görüşme sonrası heyet adına açıklama yapan oyuncu Halit Ergenç, "Başbakan, yargı süreci sona erene kadar Gezi Parkı ile ilgili bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. Biz de gergin ortamın sona ermesi gerektiğini söyledik" dedi. 

Yazar Sunay Akın da "Kendi adıma görüşmeden çok mutlu ayrılıyorum. Çözümün altı iyice çizildi" dedi. Akın, "Benim gönlümden yatan Gezi Parkı'ndaki arkadaşlarımızla sanatımızla bu süreci taçlandırmak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Taksim Dayanışması adına ise Tayfun Kahraman açıklama yaptı. Kahraman, "Başbakan'ın yargı süreci bitene kadar Gezi Parkı'nın park olarak kalacağını ifade etmesi bu gecenin en olumlu sonucudur. Başbakan, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanılmasının araştırılacağını söyledi. Buradan çıkan pozitif yönlü yaklaşımı iyi değerlendirilmelidir. Gezi Parkı'ndaki arkadaşlarımızın da bunu pozitif değerlendireceğini düşünüyoruz. Gezi Parkı yargı süreci bitene kadar Park olarak kalacaktır" dedi.

Gezi Parkı eyleminin bitip bitirilmeyeceği konusunda ise Kahraman, "Eylemin bitip bitmeyeceğini yarın değerlendireceğiz. Eğer bu yöntemde bir karar çıkarsa, bir etkinlikle bunu bitireceğiz. Söz konusu etkinlikte eylemler sırasında ölenler olduğu için anma ve yaralı arkadaşlarımızla dayanışma şeklinde olacaktır" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT