1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gerilimle İlgili Bir Garip Gençlik Eylemi
Gerilimle İlgili Bir Garip Gençlik Eylemi

Gerilimle İlgili Bir Garip Gençlik Eylemi

Üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili bugün Fatih Saraçhane Parkında garip bir eylem yapıldı.

18 Nisan 2013 Perşembe 18:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dicle Üniversitesinde PKK’li öğrencilerin tahakküm kurma çabası üzerine başlayan ve İstanbul'da da solcu öğrencilerin sürdürdüğü gerilim süreciyle ilgili bugün Fatih Saraçhane Parkında bir basın açıklaması yapıldı.

Bugüne kadar üniversitelerde çalışmalarıyla ortada görünmeyen birçok grubun imzasıyla yapılan basın açıklamasında “aklıselim” çağrısı adı altında “provokasyona dikkat” denilerek apolitik bir yaklaşım sergilendi.

Eyleme katılan ve aralarında Anadolu Öğrenci Birliği, Genç Hareket, Genç MÜSİAD’ın da bulunduğu 14 gençlik örgütü amacın çözüm sürecini sekteye uğratmak olduğunu belirttiler.

***

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

Müslüman toplumların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan ulus devletin ortaya çıkardığı Kürt meselesiyle alakalı Çözüm Sürecinin yüksek sesle konuşulduğu ve ülkenin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her yerinde kalıcı bir kardeşlik ve barış ortamının tesis edilmeye çalışıldığı şu günlerde Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan ve son olarak da İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan şiddet olaylarının çözüm sürecini zedeleme amacıyla tasarlanmış bir plan dâhilinde gençliğin samimi duyguları kullanılarak uygulamaya konulduğuna üzülerek müşahede etmekteyiz.

Kendilerini adalet, eşitlik ve özgürlük havarileri olarak tanıtan, tarih boyu Anadolu insanının birleştirici ana unsuru olan İslam’ı her fırsatta hedef alan bazı marjinal sol örgütler ve onların medyadaki uzantıları, uygulamaya konulan bu planlı oyunlar üzerinden Müslümanları hedef almakta ve bu oyunun içine çekmeye çalışmaktadırlar. Bu amacı belli çıkışların tamamıyla provokasyon temelli olduğunu ve Çözüm Sürecini sekteye uğratma amaçlı yapıldığını çok iyi bilmekteyiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ HEDEF ALINIYOR

Yine bu olaylar dâhilinde, Türkiye’de İslami hassasiyetle çalışma yapan tüm kuruluş, yapı ve cemaatleri kapsayıcı nitelikte bir ifade olan “Müslüman Gençler” imzası kullanılarak gerçekleştirilen ve hiçbir şekilde onaylamadığımız hadiseler de Çözüm Sürecini sekteye uğratma amacına farkında olmadan hizmet etmektedir. İslam’ın Mukaddesatına saldırılması hassasiyet sahibi Müslüman fertler olarak hiçbirimizin kabul edeceği bir durum olmamakla birlikte içine çekilmeye çalışıldığımız derin girdabın farkında olarak bu ve benzeri tahriklerin amacına asla ulaşamayacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

AKLISELİME DAVET

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde toplumun her kesiminin, özellikle de gençliğin, yaşanan ve yaşanması muhtemel bu tip provokatif olaylara karşı daha aklı-selim yaklaşmasının, bu kardeşlik ve barış sürecinin suhuletle, tam anlamıyla çözümleninceye kadar çok dikkatli olunmasının gerekliği ile beraber kapalı kapılar ardında masa başında tezgâhlanan bu oyunların birlik ve kardeşlik ruhuyla bozulması gerektiğine inanıyoruz.

İnsanca ve Müslümanca yaşanabilir bir ülke hedefiyle çok yönlü hizmetlerine devam eden gençlik teşkilatları olarak biz, amacı belli bu provokatif olayların bugün içerisinde olmadığımız gibi bundan sonra da içerisinde olmayacağız.

Basın açıklamasına katılarak destek veren gençlik teşkilatları:

Anadolu Öğrenci Birliği, BilGenç Platformu, Gençlik Araştırmaları Derneği, Genç Birlik, Genç Hareket, Genç İDSB, Genç İGİAD, Genç Kon, Genç MMG, Genç MÜSİAD, Genç TÜMSİAD, Kadıköy İHL Mezunları Derneği, Medeniyet Gençliği, MTTB

gencler-akliselim-sarachane.jpg

HABERE YORUM KAT

24 Yorum