1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gereksiz işler…
Gereksiz işler…

Gereksiz işler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak ünlü Türk balet Tan Sağtürk atandı.

15 Eylül 2023 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhafazakar bir partinin iktidarında modern dans ve baleye yapılan yatırım oldukça trajikomik bir duruma işaret ediyor. Muhafazakar-dindar insanların bale ile uzaktan yakından alakaları yok. Hatta alakaları olmamaları bir yana bale benzeri sanatlar oldukça antipatik özellikler taşıyor.

Tüm bunlar “iktidarda olmanın dayanılması güç akıl dışı gerekliliklerini” değiştirmiyor olsa gerek ki hükümet bale ve operaya hala para harcıyor. Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik darboğaz lüzumsuz şeylerin lüzumsuzluğunu daha fazla görünür kılarken devlet tabir-i caizse paraya acımıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak Tan Sağtürk atandı. Buradaki tartışma Tan Sağtürk’ün kimliği ve kişiliğinden bağımsız olarak değerlendirilmeli.

Devlet her şeyden önce “Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü” gibi gereksiz bir kurumun varlığını Türkiyelilere izah etmek zorundadır. Olmasa ne olurdu? Olduğu için ne gibi faydaları oldu? Devletin parası çoksa daha faydalı işlere harcamayı düşünebilir…

HABERE YORUM KAT

7 Yorum