1. HABERLER

  2. HABER

  3. Genelkurmay, MSB'ye Bağlanıyor
Genelkurmay, MSBye Bağlanıyor

Genelkurmay, MSB'ye Bağlanıyor

Bekir Bozdağ, yeni anayasada Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacağını söyledi.

24 Kasım 2012 Cumartesi 16:08A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni anayasada Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacağını söyledi. Bozdağ; " Genelkurmay şu anda Başbakanlığa bağlı. Yeni yapılacak düzenlemeye diğer partilerinde itiraz etmeyeceğini tahmin ediyorum." dedi.

ÖZAL'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ HABERDE KESİNLİK İFADE EDEN YAKLAŞIM VAR

Bir dizi açılış ve incelemeler katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı açıklamada Zaman gazetesinde çıkan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili çıkan haber konusunda şunları söyledi: " Özal'ın ölümüyle ilgili olarak birçok kişi şüphelerini dile getirdi. En son Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, şüphelerin dile getirilmesi nedeniyle konunun araştırılması talimatını verdi. Araştırma üzerine çıkan raporda, şüphelerin daha kuvvetlenmesi üzerine cumhuriyet savcılığı yeni bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında merhum Cumhurbaşkanımızın kabrinin açılmasına ve orada bir inceleme yapılmasına karar verildi. İncelemeler yapıldı ve konu adli tıpda. Daha öncede bir gazete konu ile ilgili bir manşet yapmıştı. O zamanda adli tıp bir açıklama yapmamıştı. Bugünde bir gazetemiz daha konuyla ilgili bir haber yaptı. Bu haberde Özal'ın ölümüyle ilgili kesin bulguları anlatan açıklamalar mevcut. Kesin bir dille ifade eden bir yaklaşım var. Ama bu bir resmi açıklama değil. Resmi açıklama bu raporun iletiliği cumhuriyet savcılığı tarafından yapılacak. Soruşturmayı da Ankara Başsavcılığı yürüyor. Adli tıp bulduğu verileri ve bulguları cumhuriyet başsavcılığına ilettiğinde bizde bu konuda sağlıklı bir değerlendirme yapma imkanı bulacağız. Şuandaki değerlendirmeler doğru olabilir ya da olmayabilir. İkisi de mümkün. Ama kesin olmadığı için kesin olmayan bir husus üzerinde, kesin gibi değerlendirmesini işin doğrusu uygun görmüyorum. Savcılığa intikal ettikten sonra netleşecektir." dedi.

GENELKURMAY BAKANLIĞA BAĞLANACAK

Anayasa Çalışma Komisyonu'nun TBMM'ndeki çalışmalarının devam ettirdiğini hatırlatan Bozdağ, "Her parti görüşlerini iletiyor. Son olarak yasama konusunda çalışmalar yapıldı. Yürütme konusunda çalışmalar devam ediyor. Genelkurmay şuanda Başbakanlık'a bağlı. Yeni anayasa ile Genelkurmay Başkanlığı Milli Savunma Başkanlığı'na bağlanması söz konusu. Diğer partilerin buna itiraz etmeyeceklerini umuyorum." diye konuştu.

Başkanlık sistemine değinen Bozdağ, CHP, MHP ve diğer partilerin kendilerine güvenemedikleri için başkanlık sitemini istemediklerini kaydetti.

Programa Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdür Kadri Kartal, İl Başkanı Mehmet Demir ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT