1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gençlerden Mc Donald’s Kültürüne Protesto
Gençlerden Mc Donald’s Kültürüne Protesto

Gençlerden Mc Donald’s Kültürüne Protesto

Müslüman gençler, hazırladıkları broşürle Mc Donald's ve tüketim kültürünü ilginç bir şekilde protesto ettiler.

08 Şubat 2013 Cuma 16:29A+A-

Muhammed Zeki Çiçek / Haksöz-Haber

Sanayi devrimiyle birlikte Batı’nın gözü dönmüş bir şekilde toprakları, toplumları ve kültürleri sömürmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Silahla başladıkları bu işi günümüzde kapitalist markalarla daha kolay ve tepki almadan devam ettiriyorlar. Modayla bedenleri metalaştırıyor, teknolojiyle zihinleri uyuşturuyor ve içinde ne olduğu bilinmeyen gıda ürünleriyle obez ve mental geriliği olan bir toplum inşa ediyorlar.

Bu durumla ilgili farkındalık yaratmak isteyen Başakşehirli Müslüman gençler ironi bir dil kullanarak hazırladıkları Mc Donald's broşürlerini cuma namazından sonra halka dağıttılar.

Broşürde şunlar yazılıydı:

Şok! Şok! Şok! McDonald’s’tan sadece ve sadece bir menü alarak  küresel kapitalizmin yol açtığı tüketim kültürüne katkı sağlayabilirsiniz!

Tabii ki fırsatlar bununla da bitmiyor! 

Üstelik her hamburger aldığınızda Afganistan’a, Irak’a ve çeşitli İslam ülkelerine demokrasi lütfeden Amerikan ekonomisine yardım etme huzuruna kavuşacaksınız!

Ve bir çocuk menüsü alarak bizlere yeni nesillerin yeme alışkanlılarını değiştirerek fastfood’u yaygınlaştırma konusunda destek olma fırsatını kaçırmayın!

Mc Donald’s ailesi olarak sizlere hizmet vermekten gurur duyarız...

Siz Müslüman Başakşehirlilerin “dini hassasiyetleri”ni göz önünde bulundurduk ve gönül rahatlığıyla ürünlerimizi tüketebilmeniz için Helal Sertifikası* dahi aldık.

Ayrıca Başakşehirlileri  tenzih ederek söylüyoruz; zaten boykotta ısrarcı olan “terörist” eğilimli müslümanlar bir menü almasa iflas edecek değiliz!!! Değil mi?

Tepkisizlik zaten barışın teminatı değil midir?

Hadi şimdi hep birlikte söyleyelim:

McDonald’s Gibisi Yok...

* Amerika’da helal sertifikası aldık yalnız helal ürünümüz kalmayınca tabii ki de helal olmayanlarıyla idare ettik. (Bkz. Amerika Detroit’te 700.000 dolar yargı cezası)

mcdonalds-muslim_basaksehir-brosur.jpg

mcdonalds-muslim_basaksehir-brosur01.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum