1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gebze, Adeviye Nöbetini Devralıyor
Gebze, Adeviye Nöbetini Devralıyor

Gebze, Adeviye Nöbetini Devralıyor

3 Eylül Salı günü Gebze Kent Meydanında Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmak için Adeviye Nöbeti etkinlikleri başlıyor.

02 Eylül 2013 Pazartesi 20:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gebze Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, “Kardeşlik Bedel İster” adıyla Gebze’de Adeviye Nöbeti etkinlikleri düzenliyor.

Yakup Ayaz ve Ertuğrul Taşlı’nın sunumlarını yapacakları etkinlik 3 Eylül Salı günü başlayacak 6 Eylül Cuma günü sona erecek; 4 gün sürecek. Etkinlik akşam namazının ardından başlayacak ve her gece 24.00’e kadar sürecek. Yatsı namazları ve vitir namazı (kunut dualı) cemaatle kılınacak.

Etkinlikte Bülent Yıldırım, Abdurrahman Dilipak, Abdullah Yıldız, Hasan Uyar, Şeyh Ahmed Rıfai ve Ramazan Kayan konuşmacı olarak katılacaklar.

Grup Yürüyüş, Grup Çağrı, Grup Endülüs ve Grup Genç de etkinlikte konser verecek.

15 STK’nın destek verdiği etkinlik her gece dua ile sona erecek.

İLK GÜN BÜLENT YILDIRIM ve GRUP YÜRÜYÜŞ VAR

3 Eylül Salı günü 20.00’de Gebze Kent Meydanında yapılacak ilk etkinliğe İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlikte Grup Yürüyüş de Mısır ve Suriye için yaptığı eserleri seslendireceği bir konser verecek.

gebze-adeviye.jpg

Gebze Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, düzenleyeceği etkinlikler hakkında şu açıklamayı yaptı:

Mısır ve Suriye’de gerçekleşen katliamlar karşısında oluşan direnişi destekliyor ve Türkiyeli Müslümanlar olarak bu direnişe desteğimizi göstermek adına bölgemizde (Gebze-Darıca-Çayırova-Dilovası) insanlığın sorumluluğunu hatırlatıcı ve Müslüman duyarlılığını ortaya koyucu eylemler düzenleme kararı almış bulunuyoruz.

Rabia: Müslümanca duruşun adıdır,

Rabia: İnsanca duruşun adıdır

Rabia: Direnişin özgürlüğün yeni adıdır.

Rabia: Adaletin adıdır.

Rabia’dan yola çıkarak ortaya koyduğumuz eylemin adını “Kardeşlik Bedel İster” Adeviye için 4 gün 4 saat Gebze Kent Meydanındayız. Kardeşlik için Adeviye Nöbetini devralıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT