1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gazze’ye Bir İnsani Yardım Gemisi Daha Gönderilecek
Gazze’ye Bir İnsani Yardım Gemisi Daha Gönderilecek

Gazze’ye Bir İnsani Yardım Gemisi Daha Gönderilecek

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde Gazze'ye bir yardım gemisinin daha ulaştırılacağını söyledi. Kaynak TİKA'nın inşa ettiği hastanenin de bu yıl sonunda açılacağını kaydetti.

15 Temmuz 2016 Cuma 15:59A+A-

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde Gazze'ye yardım malzemelerinden oluşan bir geminin yine hazır edileceğini söyledi. Gazetecilerin Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi hakkındaki soruları üzerine Kaynak, iki ülke arasında varılan anlaşma sayesinde 7 yıldan bu yana açık hava hapishanesi halinde yaşayan 1 milyon 800 bin insana Ramazan Bayramı'ndan önce 11 bin ton gıda malzemesinin gönderildiğini belirtti.

HASTANE DE BİTMEK ÜZERE

Arife günü giden 11 bin tonluk yardımın dağıtımının hala devam ettiği söyleyen Kaynak, "TİKA'nın da Gazze'de inşa ettiği hastane devam ediyor. Ancak abluka veya ambargo, her neyse adı, mefruşatını, alet gereçlerini yapmamıştık. Bu yıl sonuna kadar TİKA onu tamamlayacak. Aynı zamanda TİKA orada 320 konutluk proje yapıyor. Bu sene onu tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu. Kaynak, bu noktada en önemli konunun ise Gazze'deki Eres Sanayi Bölgesi Projesi olduğunu belirterek, burada ortakları olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile çalışmalara hızlıca başlandığını bildirdi.

İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı sıfatıyla talimatlandırdığını belirten Kaynak "Kurban Bayramı'ndan önce inşallah bir gemiyi yine hazır edeceğiz. Gıda, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri, hijyen malzemeleri. Bunların hiçbiri yok Gazze'de. Bunlar olacak" diye konuştu. Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde gönderilecek yardımın miktarının da Ramazan Bayramı öncesinde gönderilen yardımın miktarı oranında olacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT