1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'ye Beklenen Yardım Gitmedi
Gazze'ye Beklenen Yardım Gitmedi

Gazze'ye Beklenen Yardım Gitmedi

Ekim ayında Kahire'deki Gazze'ye yardım konferansında katılımcı ülkelerin taahhüt ettiği 5.4 milyar dolarlık yardımın yalnızca yüzde 5'i Filistin'e gönderildi.

19 Şubat 2015 Perşembe 15:58A+A-

1 Ocak 2015 öncesi BM'ye bağlı bir haber ajansı olan ancak daha sonra bağımsız bir yapıya kavuşan IRIN'e konuşan Filistin Başbakan Yardımcısı Muhammed Mustafa, taahhüt edilen 5.4 milyar doların yalnızca yaklaşık 300 milyon dolarlık kısmının kendilerine ulaştığını söyledi. 

Gazze'nin yeniden inşası için en fazla yardım taahhüdünde bulunan ülkelerin başında Körfez ülkeleri geliyor. Katar bir milyar dolar yardım taahhüdünde bulunurken Suudi Arabistan 500 milyon dolar, Birleşik Arap Emirlikleri ise 200 milyon dolar yardım vaadinde bulunmuştu. Türkiye de 2014-2017 yılları arasında ilave 200 milyon dolarla katkı yapacağını açıklamıştı.

Şubat ayında BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan ailelere yapılan yardımın 'ödenek yetersizliği' nedeniyle durdurulduğunu duyurdu.

5.4 milyar dolar söz verilmişti

Kahire'de düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılan ülkelerin taahhüt ettiği yardım miktarının 5,4 milyar dolara ulaştığı bildirilmişti.

gazzenin_yeniden_insasi.jpg

Al Jazeera ve IRIN

HABERE YORUM KAT