1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gazze’nin gündemin alt sıralarına inmesine izin vermeyelim!
Gazze’nin gündemin alt sıralarına inmesine izin vermeyelim!

Gazze’nin gündemin alt sıralarına inmesine izin vermeyelim!

Rıdvan Kaya, Gazze'de vahşet devam ettiği sürece gündemimizin de Gazze direnişi olması gerektiğini hatırlatıyor.

09 Mart 2024 Cumartesi 15:00A+A-

Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 14/42)

Zalimlerin azgınlıklarının yanlarına kar kalmayacağı, bilakis hesabını en dehşet verici bir şekilde verecekleri müjdesiyle yüreğimizi ferahlatan Rabbimize hamd olsun!

5 ayı aşkın bir süredir Gazze’de kardeşlerimiz vahşi bir saldırıya maruz kalmakta ve buna karşı da büyük bir direnç sergilemekteler. Gazze elbette bu zaman diliminde tüm dünya ile birlikte bizlerin de yoğun biçimde gündemimizi belirledi. Ama sürecin uzaması nedeniyle belki tümüyle göz ardı edilmese, unutulmasa dahi konunun yavaş yavaş gündemin alt sıralarına düşmeye başladığı da gözlerden kaçmıyor.

Tam bu noktada gözden uzak olanın, gönülden de uzaklaşacağı kuralına istinaden bizlerin Gazze’ye, Gazze’de yaşananlara dair ilgimizi, çabamızı daha fazla öne çıkartma sorumluluğumuzun altını çizelim. Bu vahşeti, bu zulmü değil unutmaya, görmezden gelmeye, gündemden düşürmeye bir an olsun göz ardı etmeye, ilgi alanımızın ötesine çıkarmaya, ertelemeye dahi hakkımızın olmadığını bilmek durumundayız.

YAZININ DEVAMI