1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Gazzeliler, Arakanlı Müslümanlara Destek İstedi
Gazzeliler, Arakanlı Müslümanlara Destek İstedi

Gazzeliler, Arakanlı Müslümanlara Destek İstedi

Gazzeliler Meçhul Asker Meydanında Burma Müslümanlarına destek gösterisi yaptı.

22 Temmuz 2012 Pazar 21:55A+A-

Gazze halkı, Burma'da her gün katliama maruz kalan Müslümanlara acil yardım çağrısında bulundu.

Burma'da katliama maruz kalan Müslümanlara destek amacıyla bugün (22 Temmuz Pazar) Gazze'de düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli katıldı.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı'nın daveti üzerine Gazze kentindeki Meçhul Asker Meydanı'nda toplanan göstericiler, Burma Müslümanlarına destek ifade eden pankartlar taşıdı ve sloganlar attı. Göstericiler, Burma'da Budistler tarafından her gün katliama maruz kalan Müslümanlara acil yardım çağrısında bulundu.

Gazze'deki Müslüman Alimler Birliği Başkanı milletvekili Salim Selame, gösteri sırasında yaptığı konuşmada, Burma Müslümanlarının soykırıma uğradığını ve dünyanın gözü önünde öldürüldükleri halde hiç kimsenin kılını kıpırdatmadığını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan ve İslam ülkelerinden Burma Müslümanlarına destek olmalarını isteyen Selame, Birleşmiş Milletler'i de Burmalı Müslümanlara karşı katliam işleyen Budistleri cezalandırmaya davet etti.

Hayır kurumlarından Burma Müslümanlarına yardım için acilen harekete geçmelerini isteyen Selame, Burma hükümetinin katliamlar karşısında sessiz kalmasını da eleştirdi.

Vakıflar Bakanlığı Vaaz ve İrşad Dairesi Müdürü Yusuf Ferhat ise konuşmasında, Burma Müslümanlarına uygulanan zulmün kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi 

HABERE YORUM KAT