1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazzeli Çocuklardan Müzikle 'Yaşamak İstiyoruz' Mesajı
Gazzeli Çocuklardan Müzikle 'Yaşamak İstiyoruz' Mesajı

Gazzeli Çocuklardan Müzikle 'Yaşamak İstiyoruz' Mesajı

Gazzeli çocuklar İsrail'in kuşatması altında verdikleri mücadelede biraz nefes alabilmek için başladıkları müzik kursuyla uluslararası müzik etkinliklerine katılma imkanı yakaladı.

09 Ekim 2015 Cuma 13:28A+A-

Gazzeli çocuklar İsrail'in kuşatması ve saldırıları altında verdikleri mücadelede biraz nefes alabilmek için başladıkları müzik kursuyla uluslararası müzik etkinliklerine genç müzisyen olarak katılma imkanı yakaladı.

Kurstan ilk defa Fransa'daki birçok şehirde müzik sergisinde trompet çalması için seçilen iki Gazze'li öğrenci, 26 Ağustos'ta Paris'te Fransız Maestro Nikolas Simon'un yönettiği ve bir çok devletten farklı enstrümanların bulunduğu orkestrada Filistin Gençlik Orkestrasında yer aldı.

Gazze'den dünyaya 'yaşamak istiyoruz' mesajı

Kurs müdürü İbrahim Neccar, "iki Gazzeli öğrencinin Fransa'ya giderek orada müzik icra etmelerinin müziğin ve yaşamın başarısı" olduğuna işaret etti. Neccar, Gazze'den çıkan öğrencilerin orkestrada yer almasının anlamlı olduğunu ve kuşatma altındaki "Gazze'de hala yaşanmaya değer şeyler olduğu" mesajı verdiğini söyledi. 

Kursta öğrencilere keman, ud, kanun, gitar gibi enstrümanların eğitimini 12 öğretmenin verdiğine dikkati çeken Neccar, 6 ile 14 yaş arası çocukları kabul ettiklerini, başvuruların ise her geçen gün arttığını ancak kursta oda ve öğretmen yetersizliği yaşandığını belirtti.

Ud eğitmeni Muhammed el-Habbaş da, Gazze'de müzik eğitimine yönelik büyük bir ilgi olduğunu söyledi.

Habbaş, "Gazzeli çocuklar yoğun stres altında ve endişeliler. Müzik onlara iyi geliyor. Ayrıca sahip oldukları yeteneklerle Filistin'i yurt dışında temsil etme imkanı bulacaklar" dedi.

Enstrüman çalmayı öğrenen öğrencilerden Ana Terzi (8), "Bombardımana ve ölümlere rağmen korkmuyoruz. Burada kuşlar gibiyiz. Çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Piyano ve keman dersi alan Yasemin Şaat (8) ise "Piyano çalmak, Gazzeli çocuklara terapi gibi geliyor" ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT