1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazzeli Çocuklar Esirler İçin İnsan Zinciri Oluşturdu
Gazzeli Çocuklar Esirler İçin İnsan Zinciri Oluşturdu

Gazzeli Çocuklar Esirler İçin İnsan Zinciri Oluşturdu

İsrail işgal zindanlarında başlatılan açlık grevi direnişi devam ederken Gazzeli minik eller işgal zindanlarındaki esirlere destek için kenetlendi.

11 Haziran 2014 Çarşamba 08:57A+A-

İşgal zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevi direnişi 49. gününe girerken, esirlere destek faaliyetleri de her geçen gün daha da büyüyerek devam ediyor.

Gazze Şeridi'ndeki camilerin düzenlediği "Özgürlük Meşaleleri" yaz kurslarının çağrısıyla dün yaşları 9 ila 15 arasında değişen yüzlerce çocuk açlık grevindeki esirlere destek amacıyla Gazze kentinde Es-Saraya Kavşağı'ndan Filistin Meydanı'na kadar insan zinciri oluşturdu.

Yazın sıcağına ve yakıcı güneşe aldırmadan yolların kenarlarında ellerinde Filistin bayrakları ve esirlerin resimleriyle yan yana dizilen çocuklar, işgal rejiminin uyguladığı idari hapis cezası politikasını kınayan pankartlar da taşıdı ve açlık grevindeki esirlere destek sloganları attı.

"Özgürlük Meşaleleri" Yaz Kampları organizatörlerinden Muhammed Ehil, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, esirlerin işgal zindanlarında kalmalarına razı olmadıklarını ifade ederek, daha önceki esir takasında yüzlerce esiri özgürlüğe kavuşturdukları gibi geri kalan esirleri de işgal zindanlarından kurtaracaklarını söyledi.

Ehil, esirleri özgürlüğe kavuşturmanın tek yolunun direniş olduğunu kaydederek, yeni nesilleri direniş ruhuyla yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT