1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Gazze’den Özgür-Der İle Dayanışma Bildirisi
Gazze’den Özgür-Der İle Dayanışma Bildirisi

Gazze’den Özgür-Der İle Dayanışma Bildirisi

Gazze’de faaliyet yürüten The Islamic Society, Özgür-Der’e yönelik saldırıları kınadı.

15 Ağustos 2013 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze’de insani yardım ve eğitim çalışmaları yapan The Islamic Society, Özgür-Der şubelerine yönelik Molotof saldırıları hakkında bir bildiri yayınlayarak saldırıları kınadı. Özgür-Der’le dayanışma içinde olunduğunun vurgulandığı bildiriyi sitemiz okuyucuları için Kehriban Parspancı çevirdi:

Özgür-Der İle Dayanışma Bildirisi

Gazze’nin Cebaliya kentinde yerleşik olarak çalışmalarını sürdüren İslami bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’de faaliyetlerini yürütmekte olan Özgür-Der’in bazı şubelerine maddi hasar vermek kaydıyla bazı saldırıların yapıldığının haberini aldık.

Biz yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılarla, aslında Suriye’de yıkım ve ifsadı yaymaktan geri durmayıp, kadın ve çocukları öldürmekten kaçınmayan alçak rejimin karşısında duran ve Arap dünyasında yaşanan devrimleri destekleyen Özgür-Der’in çalışmalarının hedef alındığı aşikârdır.

Filistinli İslami bir sivil toplum kuruluşu olarak özellikle Filistin’e duyarlılık noktasında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde etkinlik gösteren ve İslam âleminde yaşanan sorunlar karşısında her zaman insanlıktan ve adaletten yana tavır alan köklü bir kuruluş olan Özgür-Der’e desteğimizi yineliyor ve sonuna kadar bu desteğimizi devam ettireceğimizi bildiriyoruz.

Yapılan saldırıların Özgür-Der’in mazlum halklar yanında duruşundan ve hak ve adalet için yürüttüğü çalışmalarından hiçbir şey eksiltemeyeceğine, aksine onu bu konuda daha da yüreklendireceğine inanıyoruz. Bizler mazlum halklar izzet ve şereflerini, özgürlüklerini tekrar kazanıncaya kadar bu saldırıların karşısında, halkların yanında Özgür-Der ile aynı çizgide çalışmalarımızı sürdüreceğimizi yineliyoruz.

Kardeşiniz
Abdurrahman Muhammed Şihab
The Islamic Society Başkanı / Cibaliya-Gazze

gazze-ozgurder-dayanisma_gaza-the-islamic-saciaty.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum