1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'den İsrail'e Roket Atıldığı İddiası
Gazze'den İsrail'e Roket Atıldığı İddiası

Gazze'den İsrail'e Roket Atıldığı İddiası

İsrail ordusu, Gazze'den İsrail'e bir roket atıldığını iddia etti.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 12:23A+A-

İşgal ordu radyosundan yapılan açıklamada, "Gazze'den fırlatılan bir roketin, İsrail'in güneyindeki Eşkol Yahudi yerleşim bölgesine düştüğü ve roket saldırılarının devam edeceği" iddiaları yer aldı. Haberde ayrıca, "İsrail ordusunun, Gazze'ye sert şekilde cevap vereceği" kaydedildi. 

Hamas'tan yapılan açıklamada ise iddiaların "abartılı ve devlet terörüne gerekçe bulmak için üretildiğini" savunuldu.

İsrail ile Filistinliler arasında, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırıldıktan 18 gün sonra ölü bulunmasıyla başlayan ve önceki gün Muhammed Hüseyin Ebu Huday isimli Filistinli gencin yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmesiyle tırmanan gerginlik sürüyor.

İşgal yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini ve Hamas'ı sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail meclisi Knesset, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. 

Öte yandan işgal ordusu, 12 Haziran'dan bu yana Gazze'den İsrail'e 150 füze atıldığını. Füzelerden 89'u İsrail'e düştüğünü, 18'inin ise 'Demir Kubbe' füze savunma sistemine takıldığını" öne sürülmüştü. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT