1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'deki Protestolarda 52 Filistinli Şehit Oldu
Gazze'deki Protestolarda 52 Filistinli Şehit Oldu

Gazze'deki Protestolarda 52 Filistinli Şehit Oldu

​​​​​​​ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere Siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 52 Filistinli şehit oldu, 2771 Filistinli de yaralandı.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 19:57A+A-

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve Siyonist İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Gazzeliler Siyonist İsrail sınırında günler öncesinden çadırlar kurdu.

Bu sabah başlayan ve yarın da sürecek "milyonluk yürüyüş" adında kapsamlı gösteriler düzenleyen Filistinliler, Siyonist İsrail'in sert müdahalesiyle karşılaştı.

Siyonist İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 52 Filistinliyi şehit etti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin İsrail sınırı yakınlarında düzenlenen gösterilerde 21 yaşındaki Enes Hamdan Kıdeyh ile Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesi sınırındaki gösterilerde 29 yaşındaki Musab Yusuf Ebu Leyla isimli iki Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edildiği belirtildi.

gazze6.jpg

gazze7-001.jpg

gazze8.jpg

gazze9-002.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT