1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Yerel Seçime Mahkeme Engeli
Gazze'de Yerel Seçime Mahkeme Engeli

Gazze'de Yerel Seçime Mahkeme Engeli

Filistin Yüksek Mahkemesi, daha önce ertelenmesine karar verdiği yerel seçimlerin sadece Batı Şeria’da düzenlenmesine karar verdi; buna göre Gazze'de seçim yapılmayacak. HAMAS, 'siyasi' olarak nitelendirdiği kararı tanımadıklarını açıkladı.

03 Ekim 2016 Pazartesi 17:34A+A-

Mahkeme, HAMAS tarafından yönetilen Gazze’de seçim yapılmaması yönündeki kararına gerekçe olarak, buradaki mahkemelerin 'meşru olmamasını' gösterdi.

HAMAS, Yüksek Mahkeme’nin kararına tepki gösterdi ve kararın ‘siyasi’ olduğunu belirtti.

Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, kararı kabul etmediklerini söyleyen HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zühri, bunun Filistin’in resmi makamlarındaki Gazze’ye yönelik ayrımcı politikayı yansıttığını ifade etti. Zuhri, kararı görüşmek üzere toplanacaklarını söyledi.

Yerel Seçimler El-FETİH’in itirazlarıyla ertelenmişti

Hem Batı Şeria hem Gazze’de 8 Ekim'de düzenlenmesi planlanan yerel seçimler 21 Eylül’de bir mahkeme kararıyla geçici olarak askıya alınmıştı. Erteleme kararı El-FETİH Hareketi’nin mahkemeye yapmış olduğu itirazları karara bağlamak için verilmişti.

Filistin’de yerel seçimler en son 2005’te düzenlenmişti. El-FETİH ile HAMAS arasındaki bölünmüşlük bugüne kadar yerel seçimlerin düzenlenmişine engel olmuştu.

HABERE YORUM KAT