1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Şehit Sayısı 7'ye Yükseldi
Gazzede Şehit Sayısı 7ye Yükseldi

Gazze'de Şehit Sayısı 7'ye Yükseldi

Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit olanların sayısı 7’ye yükseldi. Katledilenlerden biri bebek.

20 Haziran 2012 Çarşamba 11:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist işgal ordusu iki gündür Gazze'ye bomba yağdırarak cinayetler işliyor.

Henüz iki yaşını doldurmamış Filistinli bir bebeğin Siyonist işgal ordusunun dün akşam (19 Haziran Salı) Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında hayatını kaybetmesiyle önceki günden bu yana işgal güçlerinin saldırılarında şehit olanların sayısı 7’ye yükseldi.

Gazze Şeridi'ndeki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Siyonist işgal güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun mahallesine düzenlediği hava saldırısında 2 yaşındaki Hüdeyl Ahmed El-Haddad'ın şehit olduğunu ve erkek kardeşinin de aynı saldırıda orta derecede yaralandığını açıkladı.

Siyonist işgal güçlerinin Pazartesi gününden bu yana düzenlediği saldırılarda 2’si çocuk 6 Filistinli şehit olmuş ve 10 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudre Filistin Enformasyon Merkezine verdiği özel demeçte, ilk yardım ekiplerinin dün Muhammed Bessam Ebu Muaylik (16) ile Yusuf Et-Tilbani’nin (16) adlı iki çocuğun cesedine ulaştığını belirtmişti.

Diğer şehitlerin İslami Cihad’a bağlı Kudüs Müfrezeleri ile El Aksa Tugayları savaşçıları olduğu bildirilmişti.

Siyonist işgal ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını dün gece de sürdürdü. Quds Prens Ajansı, işgal uçaklarından Ez-Zeytun mahallesindeki bir direnişçi grubuna iki füze atıldığını ve saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını bildirdi. Han Yunus'un doğusunda bir başka grubu hedef alan işgal uçaklarının saldırısında ise bir Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

Siyonist işgal ordusuna ait savaş helikopterlerinin de Gazze semalarında alçaktan uçtuğu ve Ez-Zeytun mahallesinde otomobil pazarı yakınlarında bir hedefe iki füze attığı, füzelerin düştüğü yerden dumanların yükseldiği kaydedildi. Görgü tanıkları füzelerin bir evin önünde duran otomobili hedef aldığını ve otomobilin tamamen tahrip olduğunu, saldırı sırasında olay yerinden geçmekte olan bir vatandaşın yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

İşgal uçaklarının ayrıca Filistin Deniz Polisi karargâhı yakınlarında bir binaya saldırı düzenlediği ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Direnişten Cevap

Öte yandan son günlerde yoğunlaşan İsrail saldırılarına karşı İslami direniş hareketleri de füzelerle cevap vermeye başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Gazze'deki muhabirleri tarafından alınan haberlere göre İzzettin Kassam Birlikleri Nakab'ın batı bölgesinde yer alan Raim Yahudi yerleşim merkezini hedef alan saldırısında 10 adet Grad füzesi fırlattı.

 

HABERE YORUM KAT