1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Obama ve ABD Protesto Edildi
Gazze’de Obama ve ABD Protesto Edildi

Gazze’de Obama ve ABD Protesto Edildi

Gazze halkı Obama'nın ziyaret ve açıklamalarına tepkisini sloganlarla dile getirdi. Protestoya binlerce Filistinli katıldı.

22 Mart 2013 Cuma 17:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze'nin Kuzey vilayetinde ABD Başkanı Barack Obama'nın gerçekleştirdiği son ziyaretini ve açıklamalarını protesto amacıyla dün akşam Hamas'ın çağrısıyla geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre yürüyüş akşam namazının ardından Cibaliya mülteci kampında yer alan Raşid Halifeler Camisi'nin önünde başladı. Cibaliya'nın bütün cadde ve sokaklarını dolduran, Obama'nın ziyaretine ve siyonist işgale doğrudan destek veren açıklamalarına tepkili kalabalık tepkilerini dile getiren pankartlarla ve sloganlar atarak ilerledi.

HAMAS, İsrail'den de ABD'den Korkmuyor!

Gösteride konuşma yapan Hamas milletvekili Muşir el-Mısri, Hamas'ın Obama'nın işgal altındaki Filistin topraklarına, sırf Siyonist işgale destek vermek amacıyla yaptığı ziyareti reddettiğini ve bu ziyaretin Filistin halkının meşru haklarının aleyhine olduğunu vurguladı.

Muşir el-Mısri konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Filistin halkı toprağı, hakları, davası ve siyonist işgale karşı direnişi üzerinde hiç korkmadan kararlılığını sürdürecektir. Hamas hareketi Netanyahu'dan da ABD'den de korkmuyor. Onun korkusu sadece Allah'tandır, başka hiç kimseden değil."

Mısri konuşmasında Beytlahim Belediyesi'nin, Obama'nın gözüne batmaması için şehrin girişindeki Filistin haritasını kaldırmasına da tepki gösterdi ve bunun çok çirkince bir hareket olduğunu vurguladı.

Mısri konuşmasında tutsakların özgürlük mücadelesini de dile getirerek bu mücadeleye desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

***

HENİYYE, CUMA NAMAZINDA KONUŞTU

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye bugün okuduğu Cuma hutbesinde Filistin halkının siyonist işgale karşı yürüttüğü mücadelede yeni bir aşamada olduğunu vurguladı.

Bugün Cuma namazını Gazze'deki el-Alemi camisinde kıldıran Başbakan İsmail Heniyye okuduğu Cuma hutbesinde şu ifadelere yer verdi:

"Biz yürüttüğümüz mücadelede yeni bir aşamadayız. Bağımsızlığa ve Mescidi Aksa'da namaz kılmaya doğru yaklaşıyoruz.

Hükümetimiz ve Hamas hareketi ABD Başkanı Barack Obama'nın sözlerini sürpriz bulmadı. Çünkü işgal yönetimi ile ABD arasındaki stratejik işbirliğini zaten biliyorduk.

Ama bu sözler belki barış hayalleri ve ABD'nin İsrail yönetimine karşı politikalarında değişiklik olacağı ümidi içinde yaşayanlara sürpriz gelmiş olabilir."

Heniyye, Obama'nın sözlerinin Filistin direnişinin gerçekleştirdiği zafer karşısında sıkıntıya düşen siyonist işgal yönetimine onları yalnız bırakmayacakları mesajlarıyla moral verme amacı taşıdığını dile getirdi.

Başbakan Heniyye Filistin hükümetinin, Filistin halkının karşı karşıya olduğu durumu siyonistlere güvenlik hizmeti veren politikalardan kurtarma konusundaki çabalarında ısrarlı olacağını vurguladı.

Başbakan Heniyye hutbesinde, Şeyh Ahmed Yasin'in şehit edilmesinin yıl dönümü münasebetiyle ondan da söz ederek, onun şehit edilmesine neden olan saldırıyı planlayan Ariel Şaron'un bugün içine düştüğü durumu Yüce Allah'ın nesiller için ibret vesilesi kıldığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum