1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi
Gazze’de Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi

Gazze’de Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi

BBP lideri Destici, “Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi”nin temelini atmak üzere Gazze’ye gitti.

21 Aralık 2012 Cuma 11:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkurt ve Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile birlikte Gazze'ye gitti.üzere Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yaptı.

Gazze'nin batısında yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temel atma törenine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Filistin meselesinin yalnız Filistinlileri değil tüm Müslümanları ilgilendiren bir mesele olduğunu ve herkesin destek verip elinden gelen yardımı yapması gerektiğini söyledi.

Destici önderliğindeki Büyük Birlik Partisi (BBP) mensupları ve beraberindekiler, resmi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Gazze'de Başbakan İsmail Heniye ile de görüştü.

mustafa-destici_muhsin-yazicioglu-kulliyesi_gazze.jpg

Nakdi yardım da götüren heyetle yaptığı görüşmede Heniye, Türkiye'nin Gazze'ye hem maddi hem manevi çok büyük destek sağladığını belirterek, Türkiye halkına teşekkürlerini iletti. Heniye, "Gazze'nin zaferi, Türkiye'nin zaferidir" diye konuştu. Mavi Marmara şehitlerini unutmayan Heniye, "Türkiye, Gazze'ye kutsal olan kanıyla da destek vermiştir" dedi.

Gazze Zaferi Mavi Marmara’nın Zaferidir!

8 günlük savaştan sonra yapılan bu ziyaretin de çok anlamlı olduğunu belirten Heniye, Siccil Taşları savaşında kazanılan zaferden dolayı Türkiye’yi de tebrik ettiklerini ve Gazze’de kazanılan zaferin bütün ümmetin zaferi olduğunu söyledi.

Başbakan Heniyye, “Bazı devletler Filistin halkını mal ve silahla desteklerken, Türkiye Filistin halkını kanıyla destekledi. Mavi Marmara gemisinde akan kan Gazze’ye uygulanan ambargonun temellerini sarstı. O nedenle Gazze zaferi Türkiye ve onun şehitleri için de bir zaferdir” dedi.

Türkiye hükümetinden Filistin halkına yaptığı yardımları artırmasını talep eden Destici de "Filistin halkına yardım için Türkiye'de sesimizi yükselteceğiz" dedi. Filistin meselesini savunmanın parti hedefleri arasında bulunduğunu dile getiren Destici, uluslararası toplumdan Gazze'deki ablukanın kalkması için baskı yapmasını istedi.

mustafa-destici_gaza_gazze.jpg

Mısır'da Çatışmanın Ortasında Kaldı

BBP lideri Mustafa Destici, dönüşte Refah sınır kapısından geçtikten sonra El Arish bölgesine yakın bir yerde bedeviler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmanın ortasında kaldı.

BBP lideri Destici, daha sonra Kahire'deki konaklayacağı otele güvenli bir şekilde ulaştı. Konvoyda bulunan heyet üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum