1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı!
Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı!

Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı!

Gazze'de ateşkes anlaşmasının sağlandı. Ateşkes bugün 21.00'de başlayacak.

21 Kasım 2012 Çarşamba 19:07A+A-

Mısır kaynakları İsrail ile Gazze arasında ateşkesin sağlandığını ve ateşkesin saat 21.00'den itibaren geçerli olacağını duyurdu. 

Mısır’dan yapılan bu açıklama İsrail tarafından da doğrulandı. Yapılan açıklamada, "Ateşkes anlaşmasına vardık ama ambargo kalkmayacak" denildi.

Gazze semalarında halen heronlar uçuyor. Ateşkes 21.00'de başlayacak.

Filistinli bir yetkili, ateşkes uyarınca İsrail'in Gazze Şeridi'nde tüm askeri faaliyetini durduracağını, Filistinlilerin de İsrail'e roket saldırılarına son vereceğini bildirdi. 

***

İsrail saldırıları ateşkese dakikalar kala yoğun bir şekilde sürüyor. Gazze bombalanıyor. Direniş güçleri İsrail'e füze fırlatmaya devam ediyor.

***

Mısır tarafından basın mensuplarına dağıtılan ateşkes anlaşması metninde, ''İsrail, Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan ve karadan yürüttüğü saldırılarını durduracak. Filistinli gruplar, İsrail'e yönelik roket atışlarını sona erdirecek. İsrail kontrolünde bulunan Gazze sınırı, 24 saat sonra insan ve mal geçişine açılacak'' ifadelerine yer verildi.

***

 

Ateşkes açıklamasını Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la Kahire'de ortak bir basın toplantısı düzenleyen Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr yaptı.

Basın toplantısının detayındaki bir ayrıntı ise dikkatlerden kaçmadı. Clinton, ateşkes kararının ardından arabuluculuk faaliyetleri için Mısır'a teşekkür etti.

"Mısır 'a bölgesel liderliğinden dolayı teşekkür ediyorum" diyen Clinton, arabuluculuk yapan Katar ve Türkiye 'nin adını anmadı.

AMR DÜZELTTİ

Clinton'un Mısır'a teşekkürünü kabul eden Mısırlı Bakan, dünya basının önünde Clinton'u düzeltti. Arabuluculuk sürecinde Katar ve Türkiye'nin de önemli rol oynadığının altını çizdi ve iki ülkeye teşekkür etti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum