1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de "Ailenin Geçim Yükü" Kadınların da Omuzlarında
Gazze'de "Ailenin Geçim Yükü" Kadınların da Omuzlarında

Gazze'de "Ailenin Geçim Yükü" Kadınların da Omuzlarında

İsrail'in yıllardır uyguladığı abluka ve saldırıları sebebiyle işsizlik sorununun giderek arttığı Gazze'de bazı kadınlar, evlerde yaptıkları el işleri ve hediyelik eşyalarla aile bütçesine katkı sağlıyor.

29 Kasım 2014 Cumartesi 14:38A+A-

İsrail'in yıllardır uyguladığı abluka ve saldırıları sebebiyle işsizlik sorununun giderek arttığı Gazze'de bazı kadınlar, evlerde yaptıkları el işleri ve hediyelik eşyalarla aile bütçesine katkı sağlıyor.

Bu kadınlardan biri olan Nesrin Ebu Luz (38), plastik, kumaş parçaları, ağaç yaprakları, tohum ve ip kullanarak yaptığı "oyuncak ve hediyelik eşyalarla evini geçindirdiğini" belirtti. 

Han Yunus kentinde ikamet eden Ebu Luz, İsrail'in 2003 yılındaki saldırısında evlerinin yıkıldığını hatırlatarak, bölgedeki yardım kurumu tarafından kendilerine verilen küçük bir evde babası ve 5'i evli 10 kardeşiyle yaşadığını dile getirdi. 

Ağabeyinin hastalanmasının ardından geçim yükünün tümünü omuzladığını anlatan Ebu Luz, şu anda kendisinden başka çalışan olmadığını vurgulayarak "Ailemin yaşadığı yoksulluk beni bu alandaki yeteneğimi kullanmaya itti. Yaptığım el işi bebekler ve süs eşyalarını satarak aile bütçesine katkıda bulunuyorum" dedi.

Ebu Luz, diğer erkek kardeşlerinin de Gazze'deki genel sorun olan işsizlikle boğuştuğunu aktararak, söz konusu işi yaparken karşılaştığı en büyük sorunun ham madde sıkıntısı olduğunu söyledi.

En büyük hayalinin kendisine ait atölyeye sahip olmak olduğunu ifade eden Ebu Luz, özenle yaptığı hediyelik eşyaları ve oyuncakları festivallerde ve sergilerde de satışa sunuyor.

Gazze'deki İşçiler Birliğinin verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırıları sebebiyle birçok fabrika ve atölyenin yıkılmasıyla yaklaşık 30 bin kişi işsiz kaldı.

HABERE YORUM KAT