1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de 400 Böbrek Hastası İlaç Bekliyor
Gazzede 400 Böbrek Hastası İlaç Bekliyor

Gazze'de 400 Böbrek Hastası İlaç Bekliyor

Gazze halkı kuşatmanın altında ezilmeye devam ediyor. 400 böbrek hastası ilaçsızlıktan kritik aşamada…

19 Mayıs 2012 Cumartesi 16:02A+A-

Gazze’deki 400 böbrek hastasının hayatı ilaç yokluğu nedeniyle tehlikede.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de diyaliz makinelerine bağlı yaşamlarını sürdüren 404 böbrek hastasının, diyaliz makinelerinde kullanılan ilaçların tükenmesi yüzünden hayati tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirtti.  

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudve dün (18 Mayıs Cuma) yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi: “Diyaliz makinelerinde kullanılan ilaçların tükenmesi, bunlara bağlı olarak hayatını sürdüren 404 hastanın hayatını olumsuz yönden etkileyecektir. Haftada üç dört kez cihaza bağlanan hastalar dönüşümlü olarak merkezlere geliyorlar. Giderek azalan ilaçların tükenmesi bu hastalar için felaket olur.

Kızılhaç ve Dünya Sağlık Örgütü ile yardım, sağlık ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunan Filistin Sağlık Bakanlığı, bu alanda bir felaketin yaşanmaması için acilen harekete geçmelerini istedi.

Siyonist işgal yönetiminin altı yıldır uyguladığı ambargo herkesten çok Gazze’deki hastaları perişan ediyor. Ambargo nedeniyle Gazze’ye çok sınırlı oranda ilaç giriyor. Böbrek hastası, kanser ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklarla boğuşan hastalar ciddi sıkıntılar çekiyor.

 

HABERE YORUM KAT