1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de 2'si Gazeteci 5 Kişi Hayatını Kaybetti
Gazze'de 2'si Gazeteci 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze'de 2'si Gazeteci 5 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in daha önce attığı roket mermisinin infilak etmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

13 Ağustos 2014 Çarşamba 14:34A+A-

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarında daha önce düşen bir roket mermisinin infilak etmesi sonucu, aralarında biri İtalyan 2 gazetecinin de bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentinde, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarından kalan bir roketin patlaması sonucu, 5 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 6 kişi yaralandı" dedi.

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılarda şehit sayısının 1.956'ya yükseldiğini ifade etti.

Gazze Emniyet Sözcüsü Eymen el-Batnici de bölgede saldırılardan kalan patlayıcı maddeleri temizlemek için görev yapan 2 bomba imha uzmanı ile İtalya vatandaşı, Associated Press (AP) çalışanı Simone Camilli (35) ile Ali Ebu Afeş adlı bir Filistinli gazetecinin de ölenler arasında olduğunu belirtti.

İşgalci İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrısı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos'ta 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT