1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Gazze, Mısır Cumhurbaşkanından Memnun
Gazze, Mısır Cumhurbaşkanından Memnun

Gazze, Mısır Cumhurbaşkanından Memnun

Mursi’den sonra kuşatmanın kalkmasını umduklarını belirten Heniyye'nin danışmanı Rezka, Mısır'dan umutlu.

20 Haziran 2012 Çarşamba 15:01A+A-

Başbakan İsmail Heniyye’nin siyasi danışmanı Dr. Yusuf Rezka, Dr. Muhammed Mursi’nin Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının Filistin davası için büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Dr. Rezka Mısır’daki cumhurbaşkanlığı seçiminden Dr. Mursi’nin zaferle çıkması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, Mursi’nin seçimi kazanmasının Gazze kuşatmasının en kısa zamanda kalkmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Dr. Rezka devamla “Mursi bu konuda söz verdi, Filistin halkının hak ve hukukunu savunmak, kuşatmayı kaldırmak onun seçim programında da yer alıyordu. Mursi uygulanan bu zalim kuşatmanın devrik Mübarek rejiminin bir sonucu olduğunu söylüyordu” dedi.

Açıklamada ayrıca, bu gelişmenin Gazze kuşatmasının tamamıyla kaldırılmasına, sınır kapısının ithalat ve ihracat için açılmasına katkı sağlamasını umduklarını belirterek, Gazze’nin imarının da başlamasını umut ettiklerini kaydetti.

Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Dr. Muhammed Mursi’ye de çağrıda bulunan Rezka, bütün İslam dünyasının başkenti olan Kudüs’e özel bir önem vermesini, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın karşı karşıya kaldığı Yahudileştirme çabalarına karşı da duyarlı olmasını istedi. (FİEM)

 

HABERE YORUM KAT