1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze, Halid Meşal’i Karşılamaya Hazırlanıyor
Gazze, Halid Meşal’i Karşılamaya Hazırlanıyor

Gazze, Halid Meşal’i Karşılamaya Hazırlanıyor

11 yaşında iken ülkesini terk etmek zorunda kalan Hamas’ın sürgündeki lideri Halid Meşal, 45 yıl sonra Filistin’e adım atacak.

07 Aralık 2012 Cuma 11:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamas’ın siyasi lideri Halid Meşal, bugün başlayacak olan iki günlük ziyaretinde, 45 yıl sonra Filistin topraklarına ayak basacak. Halid Meşal, Hamas'ın kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için Gazze'ye gidiyor. Meşal, Gazze’nin İsrail ile 8 günlük savaşın bitmesini simgeleyen zafer gösterisinde boy gösterecek.

Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Siyasi Birim üyeleri İzzet Er-Reşak ve Salih El-Âruri’nin de içinde bulunduğu heyetle birlikte Gazze’ye girecek olan Meşal'in ilk durağı, İsrail tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu şehit düşen Şeyh Ahmed Yasin'in evi olacak.

Meşal'in ayrıca, Hamas'ın 25'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumartesi günü hareketin birçok konudaki bakış açısını yansıtan bir konuşma yapması, Pazar günü de İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin aileleriyle buluşması bekleniyor.

Kuveyt ve Ürdün’ün ardından 1999’dan bu yana Suriye’nin başkenti Şam’da yaşayan Meşal, Suriye’deki katliamlar nedeniyle Katar’a taşınmıştı.

halidmesal-ahmedyasin-poster.jpg

Gazze, Direniş Lideri Meşal’i Dört Gözle Bekliyor

Hamas’ın 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları hazırlıkları devam ederken, hareket ve Gazze halkı direniş lideri Halid Meşal’i sabırsızlıkla karşılamaya hazırlanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren güvenilir kaynaklar, direniş lideri Halid Meşal’in bugün Cuma namazından sonra Gazze’ye geçeceğini, kendisini karşılamak için hareket liderleriyle hükümet yetkililerinin Refah’ta olacağını, Filistin halkının da kendisini selamlamak için Rafah ile Gazze arasındaki Salahaddin Caddesinde yol boyunca yerini alacağını belirttiler.

Hamas liderlerinden Salah El-Berdevil, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'in iki günlük Gazze ziyareti için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklamış ve Meşal'e Arap ve yabancı konukların da eşlik edeceğini söylemişti.

Fetih, Hamas'ın Kutlamalarına Üst Düzey Heyetle Katılacak

Fetih Hareketi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Cumartesi günü Gazze El-Ketibe Meydanı'nda yapılacak kuruluş yıldönümü kutlamalarına üst düzey bir heyetle katılacaklarını açıkladı.

Fetih Hareketi'nin Gazze Şeridi'ndeki genel komiseri Dr. Yahya Rabah, Quds Press Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Hamas Hareketi'nden hareketin 25. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmamız için resmi davet aldık ve kutlamalara katılacağımızı kendilerine bildirdik" dedi.

Rabah, Fetih Hareketi Yüksek Komuta Konseyi'nden üst düzey bir heyet ile İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın 25. kuruluş yıldönümü kutlamalarına iştirak edeceklerini söyledi.

Filistinli grupların Kahire'de diyalog toplantısına davetine de değinen Fetih Hareketi lideri, Filistinli grupların diyalog toplantılarına katılmak üzere Kahire'ye gitmek için Mısır'da olayların sona ermesini ve havanın sakinleşmesini beklediklerini bildirdi.

Kutlama Yarın

Hamas, 25. kuruluş yıldönümünü 8 Aralık Cumartesi günü Arap ve yabancı konukların da katılımıyla Gazze'nin ünlü El-Ketibe Meydanı'nda kutlamaya hazırlanıyor.

Hazırlıklar çerçevesinde Gazze'nin sokak ve meydanları bayraklarla süslenmiş, kutlamanın düzenleneceği El-Ketibe Meydanı'nda Hamas'ın son İsrail saldırılarına cevap olarak Tel Aviv'e fırlattığı kendi yapımı M-75 füzesinin maketi yerleştirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT