1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Bombalanıyor; Şehit Sayısı 96 Oldu
Gazze Bombalanıyor; Şehit Sayısı 96 Oldu

Gazze Bombalanıyor; Şehit Sayısı 96 Oldu

İsrail'in Gazze'deki farklı hedeflere düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. (VİDEO)

19 Kasım 2012 Pazartesi 07:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze gece boyu İsrail tarafından bombalanmaya devam etti. Şehit sayısı gittikçe artıyor.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde İsrail uçaklarının saldırısına hedef olan bir baba ile oğlunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazze'nin kuzeyinde bir evi hedef alan saldırıda ise bir çocuk öldü, babası yaralandı.

Yine sabah namazı vaktinde vurulan bir hedefte 3 çocuk hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Ed-Delu ailesinin oturduğu binanın bombalanması sonucunda da çoğu küçük yaşta çocuk ve kadın olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail'in 5 gündür aralıksız düzenlediği hava saldırılarında şehitlerin sayısı 71'e, yaralılarının sayısı 591'e yükselmiş oldu. Refah'ta da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

Buna karşın İslami direniş güçlerinin çok sayıda roket ve füze misillemesinde bulundukları bildirildi. Bugün gönderilen füzelerin İsrail tarafında ciddi yaralanmalara ve ölümlere sebep olduğu ifade ediliyor. Henüz bu konuda teyit edilmiş detaylı bir bilgi yok. Ancak İsrail'de sürekli sirenler çalıyor ve ekranlara kaçış görüntüleri yansımaya devam ediyor.

Savaş Gemisi Vuruldu... Kassam Tugayları yaptığı yazılı açıklamada, ''Mücahit askerlerimiz 3 füzeyle Gazze sahili açıklarında bir İsrail savaş gemisini vurmuştur'' ifadesini kullandı.

Gazze’ye yönelik bombardıman haberimizin yayınlandığı an itibariyle (sabaha karşı) devam etmekteydi.

***

ŞEHİT sayısı son saldırılarla birlikte 96 oldu. Katledilenlerin 24'ü çocuk...

HAMAS'ın Ateşkes Şartı Ambargonun Kaldırılması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Mısır'ın bazı Arap ve İslam ülkelerinin de desteğiyle Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıları durdurmaya çalıştığını söyledi. Er-Reşak, görüşmelerin amacının filli ateşkes anlaşması imzalanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Quds Press Ajansı'na konuşan Er-Reşak, imzalanacak anlaşmanın Filistin direnişinin şartlarına uygun olacağını ifade ederek, anlaşmanın Filistin halkının beklentilerini karşılayacağını, saldırıları durduracağını ve ablukayı kaldıracağını söyledi.

Siyonist işgal yönetiminin boğucu bir siyasi ve askeri kriz yaşadığına işaret eden Er-Reşak, "Netanyahu saldırılarının kısa bir gezinti gibi olacağını sandı. Fakat gerçekte savaşı başlatabileceğini fakat sona erdirme kararının kendi elinde olmadığını gördü" dedi.

Hamas lideri, Siyonist Başbakan'ın son saldırılarla seçimlerde oy kazanmayı hedeflediğini fakat işgal güçlerinin başarısızlığının Netanyahu'nun siyasi geleceğine mal olabileceğini bildirdi.

Bu arada, Hamas Hareketi'nin Lübnan sorumlusu Ali Bereke, yaptığı basın açıklamasında, ''Hamas'ın askeri gücünü denemeye çalışan Siyonist işgal rejimi, gördüğü güç karşısında sürpriz yaşadı'' dedi.

Bereke, gazetecilerin ateşkes ile ilgili sorusunu,''Ateşkesi karşılıksız olarak kabul etmeyeceğiz'' şeklinde cevapladı. Mısır'ın, Gazze'ye ve Hamas'a verdiği destekten övgüyle söz eden Bereke, direnişten hiç bir zaman vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum