1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Ağır Bombardıman Altında (Dakika Dakika)
Gazze Ağır Bombardıman Altında (Dakika Dakika)

Gazze Ağır Bombardıman Altında (Dakika Dakika)

Sabah ateşkes beklenen Gazze'de İsrail, gece boyunca birçok merkezi bombaladı. Saldırı sürüyor. Dakika dakika gelişmeler...

21 Kasım 2012 Çarşamba 03:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail Bakanlık Binalarını da Bombaladı

Gazze'deki Bakanlık yerleşkesini bombalayan İsrail, bölgeyi yerle bir etti:

khadragaza-gazze-bakanliklar.jpg

06.04 >>> Kassam Komutanı Muhammed Dayf: “Kara harekatının başlaması esirlerimizi özgürleştirebilmemizin yolunu açacaktır.”

06.00 >>> İsrail askerlerinin Gazze sınırını 200-300 metre kadar ihlal ettiği haberleri geliyor. Ancak karadan bir saldırının başladığına dair henüz bir veri yok.

05.50 >>> İsrail uçakları halen Gazze semalarında; akşamdan bu yana Gazze'nin 300 kez bombalandığı bildiriliyor. 

05.00 >>> 04.30'da 4. Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Müslüman, Siyonist katilleri protesto ediyor.

04.20 >>> Heronlar ve F-16'lar Gazze semalarında uçmaya devam ediyor. Çeşitli semtlerden bombalama sesleri işitiliyor.

***

03.00 >>> İsrail'den Gazze'ye Yoğun Saldırı

İsrail ateşkes öncesinde Gazze'yi yıkmaya çalışıyor. Hamas'ı toparlanmakta zorlama hesabıyla altyapısını yok etmek için gece boyunca saldıran İsrail, birçok merkezi bombaladı.

Savunmasız insanların yaşadığı binaları da yıkan İsrail, muhtemel ateşkes öncesi vahşi saldırılarına hız kazandırdı. Gazze'de bulunan gazeteci ve yardım görevlisi kardeşlerimiz, Gazze'nin birçok yerden bombalandığını ve gece boyunca bomba seslerinin dinmediğini iletiyorlar.

Gazze'de bulunan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel: "Durum gerçekten çok kötü. Hedef gözetmeksizin her yer bombalanıyor."

Şu ana kadar 7 gün içinde önemli bir kısmı çocuk ve kadınlardan müteşekkil 146 kardeşimizi şehit eden İsrail'e Kassam mücahitleri tarafından misillemede bulunulduğu ve İsrail tarafında Grad tipi füzeler fırlatıldığı bildiriliyor. 

Han Yunus ve Rafah bölgesinin yoğun bombalanan bölgeler arasında olduğı ifade ediliyor.

Bu arada HAMAS ve İslami Cihad bombardımanın devam etmesi durumunda ateşkesin de riske gireceğini açıkladılar.

03.20 >>> İsrail Konsolosluğuna Çağrı Yapılıyor

Bu arada Gazze'nin ağır bombardıman altında uyuyamadığını ve yıkıldığını ifade eden birçok Müslüman sosyal medya üzerinden bu gece 04.30'da Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanma çağrısında bulunuyor.

-Devam edecek-

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum