1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gaziantep'te Ölenler Toprağa Verildi
Gaziantepte Ölenler Toprağa Verildi

Gaziantep'te Ölenler Toprağa Verildi

Antep'te yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler bugün toprağa verildi

22 Ağustos 2012 Çarşamba 15:59A+A-

Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlardan Onur Fikret Aker (21), eşi Duygu Aker ve henüz bir yaşındaki kızı Almina Melisa Aker, Safi Canbaş (48), İsmail Daler (30) ve Sevgi Gülperi İnanç'ın (11) Türk bayraklarına sarılı naaşları, son yolculuğuna uğurlanacak. Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın (64) cenaze namazı da saldırıda hayatını kaybedenlerle birlikte kılındı.

DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE

Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bahaeddin Nakıboğlu Cami'ne gelişinde vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Gül, daha sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve diğer siyasilerle tek tek tokalaştı.

Cami avlusunda, 6 şehidin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın da cenazesi yer aldı.

Cenazelerin cami avlusuna getirildiği sırada hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu aileleri, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Bakan Fatma Şahin teselli etti.

''Baksana ne kadar küçük''

Saldırıda hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen küçük Sena Büyükkonuk için gözyaşı dökerken annesinin vefat ettiğini öğrenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de camide hazır bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu camiye gelmesinin ardından, ayakta durmakta güçlük çeken Şahin'in yanına gelerek başsağlığı dileklerini iletti. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Bakan Fatma Şahin'e sarılarak ağladı.

Bakan Fatma Şahin'in çocukların tabutlarını göstererek yanındakilere ''Baksana ne kadar küçük'' dediği duyuldu,

CENAZE NAMAZINI DIYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI

Gaziantep'te Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü yakınlarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ve vefat eden Bakan Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın cenaze namazlarını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cenaze namazı öncesinde ve sonrasında cami avlusundaki vatandaşlara itidal çağrısında bulundu.

Bu arada Görmez'in namazı kıldırırken gözyaşı döktüğü görüldü.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi parti genel başkanları, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla patlamada hayatını kaybedenlerin Türk bayrağına tabutları, askerler tarafından omuzlara alınarak Asri Mezarlığa defnedildi. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum