1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gaziantep’e Dışarıdan Gelen Provokatörler Eli Boş Döndü
Gaziantep’e Dışarıdan Gelen Provokatörler Eli Boş Döndü

Gaziantep’e Dışarıdan Gelen Provokatörler Eli Boş Döndü

Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitiren 51 kişiden 37'sinin cenaze törenine dışarıdan katılan bir grup PKK yandaşının provokasyon çıkarmak istediği kaydedildi.

21 Ağustos 2016 Pazar 20:10A+A-

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düğündeki saldırıda yaşamını yitiren 51 kişiden 37'sinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemi tamamlananların cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Yeşilkent Mezarlığı Camisine getirilen cenazeler için helallik alındı ve dua edildi.

Cenaze sırasında bölgeye dışarıdan geldiği öğrenilen küçük bir grubun provokasyona kalkıştığı öğrenildi. Güvenlik güçleri ve bölge halkının kısa süre içerisinde tepki göstererek püskürttüğü PKK yandaşları alandan uzaklaştırıldı.

"Asla izin vermeyeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cenazelerin toprağa verildiği anlarda yaşanan provokasyona ilişkin ilk bilgileri paylaştı.

İHA’nın aktardığına göre Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar. Bölgeye il dışından gelen bir grup provokasyona kalkıştı" dedi.

"Siyasi çıkarlar için kullanılmamalı"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "İl dışından gelen bir grup provokasyon yaptı. Gaziantep'te halk bunu ortak bir acı olarak kabullenmiş durumda. Bu bir grubun meselesi gibi değil. Oradaki insanlar bizim kardeşlerimiz. Siyasi grupların siyasi çıkarlar için bu olayları kullanmasından vazgeçmesi lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum