1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gaziantep Saldırısının Faili Çocuk Değilmiş
Gaziantep Saldırısının Faili Çocuk Değilmiş

Gaziantep Saldırısının Faili Çocuk Değilmiş

Gaziantep Valiliği kına gecesine düzenlenen saldırının Messi formalı çocuk tarafından değil 22 - 23 yaşlarında Türkçe konuşan bir kişi tarafından düzenlendiğini açıkladı.

27 Ekim 2016 Perşembe 18:35A+A-

Gaziantep'te IŞİD’in kına gecesine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik'ten yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, saldırıyı düzenleyen daha önce açıklandığı gibi bir çocuk değil, 22-23 yaşlarında Türkçe konuşan bir kişi.

Gaziantep Valiliği'nce, 20 Ağustos'ta Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'ndeki düğüne yönelik IŞİD mensubu canlı bombanın intihar saldırısı ve ardından başlatılan operasyonlarla ilgili detaylı bilgi verildi.

Gaziantep Valiliği'nin açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

M.Ş.E. tarafından, Mehmet Kadir Cabael'in talimatı ile düğün patlama olayından yaklaşık (1) ay kadar önce canlı bomba eylemini gerçekleştirecek örgüt üyesinin ilimiz otogarına gelerek taksi ile Gazikent mahallesine gittiği, buradan M.Ş.E. tarafından Mehmet Kadir Cabael'in evine götürüldüğü ve eylemci şahsın (22-23) yaşlarında uzun saçlı, kirli sakallı Türkçe konuşan bir şahıs olduğu tespit edilmiştir.

“EYLEMİ YAPACAK KİŞİ SABIRSIZLANIYOR, VAZGEÇEBİLİR, BİR YER BULUN, AMEL YAPALIM”

Kendini patlatan kişinin (1) ay kadar Mehmet Kadir Cabael'in yanında kaldığı, dini ve eylem yönünden motive edildiği, Mehmet Kadir CABAEL'in M.Ş.E.'ye "Eylemi yapacak kişi sabırsızlanıyor, vazgeçebilir, bir yer bulun, amel yapalım" dediği, olay günü de Ahmet'in (A.K. olduğu tespit edildi) hazırladığı yeleği aldığı, eylemciye giydirdiği, koli bandıyla vücuduna sardığı, üzerine gömlek ve ceket giydirdiği, ayrıca sakat görünmesi için kolunu da sardığı, sonra ona ‘bombayı patlatmadan evvel kollarını kaldır ki etkili olsun' dediği, bir taksiye bindirerek daha sonra Suriye'deki irtibat kurduğu kişiye bilgi verdiği, karşıdaki şahsın da "Erkekler nerede çoksa oraya eylem yapsın" dediği, Mehmet Kadir Cabael'in de eylemciye bu şekilde talimat verdiği tespit edilmiştir.

Şüphelilerden; M.Ş.E., M.Ç., A.K. ve A.Ç. (A.Ç.'nin patlama günü ikametine gelerek elbiselerini değiştirdiği, motosiklet kaskını kırıp hepsini çöpe attığı, diğer şüphelilerle görüştüğü) isimli şahısların keşif faaliyetlerinde bulunduğu, eylemde kullanılacak patlayıcı ve malzemeleri bu şahıslar ile birlikte H.P. ve M.K. isimli şahısların, Mehmet Kadir Cabael'in talimatları doğrultusunda lojistik ve ikmalini sağladıkları, muhafaza ettikleri, bu faaliyetleri yürütmek için depo kiraladıkları tespit edilmiş olup, düğün patlama olayında eylemci ile müşterek hareket ettikleri değerlendirilmektedir.

HABERE YORUM KAT