1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Gannuşi: "Esad, Tam Bir Bir Canavar!"
Gannuşi: Esad, Tam Bir Bir Canavar!

Gannuşi: "Esad, Tam Bir Bir Canavar!"

Raşid el Gannuşi “Beşşar Esad, insan görünümünde bir canavardır. Onun için söylenecek bir söz kalmadı” dedi.

15 Mart 2012 Perşembe 15:40A+A-

 

YENİ AKİT'in haberi:

1980'li yıllarda görüşlerinin kabul görmediğini belirten El Gannuşi, “Şimdilerde insanlar özgürlüğün kıymetini anladılar. Diktatörlüğün iyilik getirmediğini gördüler. Bu sebeple artık görüşlerim ve fikirlerim kabul görüyor” diye konuştu.

Tunus'ta 14 Ocak Yasemin Devrimi'nin öncülerinden, En-Nahda Hareketi Partisi lideri felsefeci Raşid El Gannuşi, “Beşşar Esad, insan görünümünde bir canavardır. Onun için söylenecek bir söz kalmadı” dedi.

Yıllarca hapis yattıktan ve sürgünde kaldıktan sonra devrimin ardından ülkesine dönen, partisi iktidara gelmesine rağmen Başbakanlık koltuğuna oturmayan El Gannuşi, parti genel merkezinde kabul ettiği gazetecilerin sorularını cevapladı. İslam ülkelerinde görüşleri bir dönemler kabul görmeyen ancak günümüzde benimsenen Gannuşi, bunun sebebini ise “insanların hürriyetin kıymetini anlamasına” ve “diktatörlüğün iyilik getirmediğini görmelerine” bağlıyor.

Tunus yeni bir devrim geçirdi. Şu anda yeni anayasa yapmakla meşgul. Yeni Tunus'un öncelikleri neler olacak?” şeklindeki soruya Gannuşi, “Tunus, yolsuzluk ve diktatörlüğe karşı bir devrim gerçekleştirdi. Bugün yeni bir toplum, yeni bir hükümet ve güçlü bir ekonomi oluşturma çabası içerisinde” diye yanıtladı.

Bundan yıllar önce verdiğiniz bir mülakatta “Müslüman milletleri ezen ve öğüten demokrasi değil, diktatörlük ve totalitarizmdir” demiştiniz. Bugün Müslümanlar demokrasi ile barıştı mı?” şeklindeki soruya ise “Demokrasi, kötülük getirmez bilakis iyilik getirir. Demokrasi, bizi zulümden ve baskıdan kurtarır. Hürriyet ateş gibidir ondan faydalanabilirsin de zarar görebilirsin de. İslam ise bize hürriyetten nasıl yararlanacağımızı öğretiyor” dedi.

“İnsanlar Müslüman olarak yaşamak istiyor”

Gannuşi şöyle devam etti; “İnsanlar, diktatörlüğün iyilik getirmediğini gördüler. Bu nedenle artık görüşlerim ve fikirlerim kabul görüyor. İnsanlar Müslüman olarak yaşamak istiyor. İslam şartlarının gölgesinde hayat nimetlerinden yararlanmak istiyorlar. İslam ve hürriyet, İslam ve demokrasi, İslam ve akıl, İslam ve insan çıkarları aynı şeylerdir”

“Esad, ömrünün geri kalanını hapiste geçirmeli”

Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Esad yönetiminin insanlık dışı uygulamaları var. Suriye'deki dramın sona ermesi için yapılması gerekenler nelerdir şeklindeki soruya ise Gannuşi “Beşşar Esad, insan görünümünde bir canavardır. Söylenecek bir söz kalmadı. Bir an önce Suriye adaletine teslim olup, ömrünün geri kalan kısmını hapiste geçirmesi gerekiyor” diye cevapladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum