1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Galloway’ın Mısır’a Girmesine İzin Yok!
Galloway’ın Mısır’a Girmesine İzin Yok!

Galloway’ın Mısır’a Girmesine İzin Yok!

Hayat Damarları-5 konvoyu Gazze'ye doğru yol alırken Mısır problem çıkaracağını belli etmeye başladı. Galloway’ın Mısır’a girmesine izin verilmeyeceği duyuruldu.

21 Eylül 2010 Salı 18:45A+A-

Mısır Dışişleri Bakanlığı adına dün yapılan açıklamada, Hayat Damarları-5 ismiyle oluşturulan yardım konvoyunun Gazze'ye insani yardım götürme istediğine dair çıkan haberlerin dikkatle izlendiği belirtildi.

Dışişleri sözcüsü yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Konvoyun geçeceği ülkelerdeki Mısır büyükelçileri, söz konusu ülkelere insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması konusunda ilkelerinin olduğunu hatırlatarak, gelen yardımların öncelikle Ariş limanına boşaltılması gerektiğini belirttiler. Gelen yardımları teslim alacak olan Mısır Kızılayı'nın yardımları daha sonra kara yoluyla Gazze'ye ulaştıracağını da hatırlattılar."

Mısır'ın konvoyun karadan Gazze'ye geçiş yapmasına izin vermeyeceğini belirten Dışişleri sözcüsü gelen aktivistlerden de bilgileri iki hafta önce Mısırlı yetkililere verilenlerden sadece yüz kişinin geçiş yapmasına izin verileceğini belirtti.

İşgal rejimin Özgürlük Filosuna saldırmasının dünyada büyük tepkilere neden olmasının ardından Mısır rejimi Rafah sınır kapısını aniden açıp, kapının yardımlar için açık olduğunu duyurmuştu. İşgal rejimini büyük bir krizden kurtaran Mısır yönetimi Rafah sınır kapısını açtı açmasına ancak giriş çıkış yapmak isteyenlerden istediğine izin veriyor, istediğine de vermiyor. Gelen yardımların geçmesi için yukarıda ifade edildiği üzere çok ağır şartlar öne sürülüyor. Durumu yakından takip edenler "Acaba Gazze'yi kuşatan işgal rejimi mi, Yoksa Mısır ve bazı Arap rejimleri midir?" diye sormaktan kendini alamıyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

HABERE YORUM KAT