1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa'da Oruç Tutmaya da Engel Çıktı
Fransada Oruç Tutmaya da Engel Çıktı

Fransa'da Oruç Tutmaya da Engel Çıktı

Fransa'da oruç tutan 4 eğitmen işten çıkarıldı.

01 Ağustos 2012 Çarşamba 14:28A+A-

Fransa'da başkent Paris yakınlarındaki Gennevilliers belediyesi, oruç tuttukları gerekçesiyle 4 kişiyi işten çıkardı. Durum, Müslümanlar arasında öfkeye yol açtı.

Tepkiler üzerine belediye, işten çıkartılanların geri alınacağını açıkladı.

Olay Gennevilliers Belediyesi'nin Fransa'nın güneyinde çocuklar için açtığı yaz kampında yaşandı. Kamp çalışanlarından dördünün oruç tuttuğunun ortaya çıkması üzerine, belediye yönetimi, çocukların hayatlarını tehlikeye attıkları gerekçesiyle, Ramazan'ın ilk gününde bu kişilerin işine son verdi.

Belediye yönetimi, 3 haftalık kampın, 7 gün 24 saat hizmet gerektirdiğini, günde 8 saat düzenlenen aktiviteler yapıldığını, oruç tutan birinin bu aktivitelerde çocuklara gözetmenlik yapamayacağını ileri sürdü. Belediye Başkanı Jacques Bourgoin de, karara gerekçe olarak 2 yıl önce meydana gelen bir olayı gösterdi.

Bourgoin, 2 yıl önce oruç tutan bir kişinin sebep olduğu kazada, bir çocuğun ağır yaralandığını hatırlattı, işten çıkarmalarla ayrımcılığın bir ilgisi olmadığını savundu. Açıklamayı tatmin edici bulmayan sivil toplum kuruluşları ayağa kalktı.

Belediye Başkanı Geri Adım Attı

İslam örgütlerinin belediyeyi mahkemeye verme tehdidi üzerine, Belediye Başkanı Bourgoin geri adım attı. TRT'de yer alan habere göre, polemiğe meydan vermemek için çalışanların işe geri alınacağını, bu ayki sözleşmelerden öğle yemeği yeme ibaresinin kaldırılacağını duyurdu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT