1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa’da Filistin yanlısı eylemler liselerde de başladı!
Fransa’da Filistin yanlısı eylemler liselerde de başladı!

Fransa’da Filistin yanlısı eylemler liselerde de başladı!

Siyonist çetenin zulümlerine karşı üniversitelerde başlayan eylemler lise düzeyinde de başladı!

09 Mayıs 2024 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Fransa'da onlarca lisede, Siyonist çetenin saldırılarının sürdüğü Gazze ile dayanışma eylemi yapıldı

Fransa'da üniversitelerin yanı sıra liseler de Filistin'e destek eylemlerine sahne oldu. Lise Sendikaları Birliğinin (USL) çağrısı ile onlarca lise, Gazze'de acil ateşkes sağlanmasını ve Filistin devletinin tanınmasını isteyen öğrenciler tarafından kuşatıldı.

 

USL Başkan Yardımcısı Manes Nadel, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fransız liselerinin "barış için" kuşatıldığını duyurdu. Nadel, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına değinerek, "her Fransız liselinin bu saldırılara karşı harekete geçme görevi" olduğunu vurguladı.

USL, liselileri yarın da eylemlerini sürdürmeye çağırdı. Muhalif Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için aday gösterdiği Filistinli Rima Hassan da liseli eylemcilere destek verdi. Hassan ve beraberindeki LFI milletvekili Louis Boyard, Paris'in Seine-Saint-Denis banliyösündeki Blaise Cendrars Lisesine giderek, eylemcilerle dayanışma içinde olduklarını gösterdi. ABD'nin ardından Fransa'da da birçok üniversitede Filistin'e destek eylemleri devam ediyor.

Fransa'da TV kanalına çıkan bir öğrenci Gazze'ye destek için lise öğrencilerini harekete geçmeye çağırdı:

"Öncelikle Gazze'de yaşanan bir toplu katliam olduğunu bilmeliyiz. Sanırım bunu başka hiçbir kelime anlatamaz. Talebelerin bu hafta başlattığı ve ivme kazanan bu harekete ülkenin tüm lise öğrencileri katılmalı! Bu nedenle öğrencileri Gazze ile dayanışmaya davet ediyoruz."

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT