1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fransa Saldırıları Doğruladı
Fransa Saldırıları Doğruladı

Fransa Saldırıları Doğruladı

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Suriye'de ateşkese rağmen muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırılar olduğunu söyleyerek Suriye Görev Gücü'nü acil toplantıya çağırdı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 13:23A+A-

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'de ateşkes için çalışan uluslararası grup Suriye Görev Gücü'nü acil toplantıya çağırdı. Cenevre'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde basına konuşan Ayrault, ateşkese rağmen 'muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırılar' olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.

Suriye'de ateşkesin daha ikinci gününde muhalifler ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun kurduğu görev gücü, Suriye'de savaşı devam ettiren ve ABD ile Rusya'nın desteklediği gruplara ateşkes çağrısı yapmıştı.

Suriyeli muhaliflerin Cenevre görüşmeleri öncesi oluşturduğu Yüksek Müzakere Konseyi (YMK), BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon'a bir mektup yollayarak, rejim ve müttefiklerinin ilk gününde 15 kez ateşkesi ihlal ettiğini bildirmişti.

Stoltenberg: Rusya'nın varlığından endişeliyiz

NATO Genel Sekreterei Jens Stoltenberg, birliğin Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığından endişeli olduğunu söyledi. Kuveyt'te bir basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "Rusya ordusunun Suriye'deki kara birliklerinin, Akdeniz'in kuzeyindeki donanmasının ve saldırı düzenleyen hava güçlerinin ciddi biçimde artmasından endişe ediyoruz" dedi.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT