1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Fransa kendine yakışanı yapıyor!
Fransa kendine yakışanı yapıyor!

Fransa kendine yakışanı yapıyor!

Fransa Futbol Federasyonu'ndan oruç yasağı...

01 Nisan 2023 Cumartesi 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Laikliğin en yaygın ve şedit şekilde devlet politikası olarak uygulandığı Fransa, sömürgeci kimliğinin yanında Fransa'daki camilere yönelik baskı politikaları ile sıkça gündem oldu. Şimdi ise İslam düşmanlığı spora kadar geniş bir yelpazeye genişledi.

Fransa Futbol Federasyonu, Federal Hakemler Komisyonuna (CFA) dün bir elektronik posta gönderdi ve Müslüman futbolcuların oruçlarını açması için maçlara ara verilmemesini istedi.

Elektronik postada, federasyon tüzüğünün 1. maddesindeki "Futbol, oyuncularının siyasi, dini, ideolojik veya sendikal düşüncelerini dikkate almaz. Herkes için bağlayıcı bu ilkeye saygı gösterilmesini sağlamak tüm tarafların sorumluluğundadır." ifadesi yer aldı. Bu hükümlere aykırı davrananların ceza alabileceği uyarısında bulunuldu.

İngiltere'de ise Fransa'nın aksine hakemlerin oyunun durakladığı anlarda futbolculara oruçlarını açmaları için süre tanıyacağı ilan edilmişti. Bu tarz düşmanlaştırıcı politikalar Müslüman halkların hafızasında silinmesi mümkün olmayan izler bırakıyor...

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum