1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa Başbakanı Skandalı İtiraf Etti
Fransa Başbakanı Skandalı İtiraf Etti

Fransa Başbakanı Skandalı İtiraf Etti

Fransa Başbakanı Valls, Paris saldırıları ve sonrasında yapılan operasyonların fiyaskoyla sonuçlandığını itiraf etti.

10 Ocak 2015 Cumartesi 12:21A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'te son üç günde toplamda 20 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olaylarla ilgili açıklama yapan Başbakan Manuel Valls, fiyasko itirafında bulundu.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Çarşamba gününden bu yana yaşanan saldırılar ve rehin alma olaylarında 20 kişinin ölmesinin ülkesinde istihbarat açığı olduğunu "açık bir şekilde" gösterdiğini söyledi.

BFM televizyonuna konuşan Başbakan Valls, "Açık bir başarısızlık var. 20 kişi öldüğünde, bu, güvenlik konusunda çatlaklar olduğu anlamına gelir" dedi.

Paris'te polis tarafından korunan dergi binasına düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis 12 kişi hayatını kaybetti. Bir sonraki gün trafik polisine düzenlenen saldırıda bir polis öldü. Saldırıdan sonra düzenlenen operasyonlarda dördü sivil, üçü ise eylemciler olmak üzere 7 kişi daha öldü. Üç gün içinde toplamda 20 kişi hayatını kaybetti.

Hollande tüm Fransızları Pazar günkü yürüyüşe çağırdı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, polis baskınlarından sonra yaptığı konuşmada, son üç gündür arka arkaya saldırılara hedef olan Fransa'nın teyakkuzda olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Musevi inancına uygun yiyeceklerin satıldığı markette düzenlenen saldırıda dört rehinenin öldüğünü doğrulayan Cumhurbaşkanı Hollande, operasyonlarda rol alan tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Hollande, özgürlük ve çoğulculuk gibi, demokrasinin değerlerini temsil etmek üzere, tüm Fransızları Pazar günü bir araya gelmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT